Zuidema  
hoveniers

Leidijk 42/A
8434 NC  Waskemeer
tel: (0516) 542405
fax: (0516) 542470
Email: [email protected]
 

 

 

Alles voor uw tuin:

terug

aanleg

advies

  bestrating

ontwerp

renovatie

 

 

 

           
Tuin - Onderhoud

Een tuin groeit. De groene kleur betekent leven; met een groene kleur om ons heen voelen we ons behaaglijk. Groen leeft en alles wat leeft moet onderhouden worden. 

Elke tuin heeft onderhoud nodig. Hoeveel? 
Dat hangt af van de samenstelling van uw tuin. Als u voor langzaam groeiende planten heeft gekozen, heeft u weinig werk aan uw tuin.
Maar heeft u een prachtig gazon: dan moet u bijna iedere week maaien.

Of te wel: van te voren keuzes maken om te bepalen hoeveel onderhoudswerk u aan uw tuin wilt hebben en hoelang u wilt kunnen genieten.

Bel ons voor advies of assistentie !

 

De sierplanten in de tuin komen overal vandaan en moeten zo snel mogelijk een natuurlijke eenheid gaan vormen. Alleen met specialisatie en ervaring kunnen je hierin mislukkingen en aanpassingen voorkomen. 

In de meeste tuinen met heesters, bloemen en planten moet minstens 1x per jaar worden gesnoeid. Met dit snoeien wordt voorkomen dat struiken hoog en kaal worden. De omringende planten kunnen zich daardoor ook blijven ontwikkelen.

Als u de planten water geeft, doe dit zo nu en dan lang, zodat het water bij de wortels komt. Een half uur op dezelfde plek sproeien geeft goede resultaten.

Nog enkele tips:

  • Struiken die bloemen en/of vruchten dragen op het hout dat in het vorige jaar is gevormd, moeten direct na de bloei of na de dracht worden gesnoeid.
  • Houtige gewassen die nieuwe takken krijgen waaraan nog in hetzelfde seizoen bloemen komen, moeten meestal in het zeer vroege voorjaar worden gesnoeid.
  • Voor het snoeien van hagen, zowel de groenblijvende als de bladverliezende, zijn de maanden juli en augustus het meest geschikt. Overigens is het geen bezwaar om snel groeiende hagen het hele jaar door bij te houden.
  • Houtige gewassen die 's winters gaan "bloeden" als gevolg van snoei, worden in elk geval gesnoeid als ze vol in blad staan.

Meer advies nodig?  Bel ons even !
Want verkeerd snoeien is erger dan niet snoeien.