darts_2002
Home ] Up ]

 

darts_2002A
darts_2002B
darts_2002C
haulerwijk

Open Bakkeveens Dartskampioenschap 2002

 

[voor het open Haulerwijkster darttoernooi van 25 oktober 2002 en de resultaten van de Bakkeveenster deelnemers: klik hier].

 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het Open Bakkeveens Dartkampioenschap gehouden. Terwijl in de eerste aflevering (2001) er 32 deelnemers waren uit alleen Bakkeveen, was het nu een echt open kampioenschap. Maar liefst 80 deelnemers uit Bakkeveen en wijde omgeving (Oosterwolde, Gorredijk, Drachten, Haulerwijk, etc.).: 64 heren en 16 dames.

Plaats van handeling was Eetcafé De Dwaler (Doolhofpark) in Bakkeveen. 

Op deze gedenkwaardige zaterdag de 23e februari 2002 waren tegen 20 uur alle darters al strijdlustig aanwezig en werd er op de 8 borden nog even geoefend (en sommigen oefenden aan de bar). Een prijs van € 200,-- wil per slot van rekening iedereen wel incasseren.

De voorgaande avonden was het in De Dwaler ook al zweten geblazen: velen probeerden de techniek te verbeteren op de oefen avonden. 

Er werd steeds een "best of three" gespeeld / 301 en dubbel uit; bij meer dan 20 worpen besliste bulls-eye. (m.u.v. de heren finale). 

Wedstrijd indeling:

  • de 64 heren waren voor de 1e ronde in 8 poules ingedeeld (geloot). In ruim een uur tijd lag de helft er uit. 

  • Meteen daarna werd de 2e ronde heren gespeeld. Om 22 uur waren er nog 16 heren in de race. 

  • Vervolgens kwamen de 16 dames voor de eerste ronde aan bod, gevolgd door de achtste finale heren.

  • Tegen kwart voor elf waren er nog 8 dames en 8 heren kandidaten voor het kampioenschap. Deze kwartfinales konden tegelijkertijd op de 8 wedstrijdbanen worden gespeeld.

  • De 4 halve finale wedstrijden leverden de finalisten op. 

  • Eerst werd de dames finale gespeeld op het master-bord, meteen daarna de heren finale. Om iets na middernacht waren de kampioenen bekend.

Voor het wedstrijdschema en een foto-impressie klik op de links aan de linkerbovenkant van deze pagina.

 

Om eventuele oneerlijke praktijken te voorkomen, werden de scheidsrechters pas op het laatste moment bij de poules geloot. De loting vindt hier plaats ruim een half uur voor aanvang van de wedstrijden plaats.

 

Een overzicht op de verrichtingen van de banen 1 en 2.

 

 

De eerste ronde van de heren verliep iets vlotter dan gepland. Hierdoor was er 10 minuten pauze tot de tweede ronde. In de pauze was er ook veel spanning voor het publiek. Wat was er aan de hand? (zie hieronder).

 

In de zaal waar de borden 5 tot en met 8 waren geplaatst, werd in de korte pauze tussen de eerste en tweede ronde nog druk geoefend en de resultaten van de eerste ronde besproken.

Er was iemand die te vroeg gepiekt had: 's middags in topvorm en nu tegenvallend presterend. "Wat baal ik hiervan", was wat hij nog uit kon brengen.

Greta Smit was bezig met haar kampioensrace op de 5000m in Salt Lake City. Ze verovert het wereldrecord. Maar later op de avond blikt ze genoegen te moeten nemen met een ook niet onverdienstelijke zilveren medaille: Pechstein behaalt goud. Een ovatie van het in De Dwaler aanwezige publiek als Greta de finish passeert.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster info@bakkeveen.nl                        bijgewerkt: 09-04-2006 15:34