akkrum
Home ] Up ]

 

"Degradatie" duel Bakkeveen-Akkrum

In het paasweekend 2003 worden er 2 wedstrijden gespeeld. Op zaterdagavond 19 april de 1 na laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstand is Akkrum. Enkele jaren geleden streden beide teams nog om de beslissing te kunnen promoveren naar de derde klasse (Bakkeveen promoveerde in seizoen 1999-2000). Vanavond beide teams in de 4e klasse en beiden bijna in de degradatie gevaren zone.

De winnaar van vanavond staat redelijk veilig. Hieronder een foto impressie.

   
Een inworp van Marlon Mols wordt door zijn broer verlengd. Na een korte scrimmage kan de inlopende Jacobus Okkema de wedstrijd in het voordeel van Bakkeveen openen. Dit gebeurt in de 29e minuut van de wedstrijd. Op de foto is de door Alex Mols verlengde bal te zien; enkele seconden later wordt er gescoord.
Ook Akkrum heeft enkele tegenaanvallen (zie foto), maar echt gevaarlijk werden ze nauwelijks. Een kopbal van Alex Mols na een uittrap van de keeper van Akkrum trof de lat, anders was dit zeker het doelpunt van het decennium geworden. 
Barry van der Meulen neemt de hoekschop kort in het begin van de tweede helft. Het levert uiteindelijk niets op. Het eerste kwartier van zowel de eerste als tweede helft staat Bakkeveen iets onder druk van Akkrum. Degene die na rust het eerst scoort heeft grote kans op de overwinning.
In de 60e minuut wordt er dan gescoord en wel door Bert Douwsma van Bakkeveen. De botsing met de keeper (ligt nog op de grond links op de foto) deert Bert niet en hij scoort beheerst. 2-0 voor Bakkeveen.
De 3-0 zit in de lucht, maar hier is de keeper van Akkrum nog voldoende alert (61e minuut).
De 65e minuut: Bakkeveen scoort de 3-0. Doelpunt Alex Mols.
De 4-0 van Bakkeveen in de 71e minuut. Een kopbal van Alex Mols is voor keeper Johan van der Sluis van Akkrum onhoudbaar.
Een fantastische redding van keeper Bas Kea van Bakkeveen. Hij hield het doel deze avond schoon.
Op de achtergrond de F-side van Bakkeveen: koud in de straffe oostenwind. Op de voorgrond met nummer 9 aanvoerder Bert Douwsma van Bakkeveen.
In de 81e minuut nog een aanval van Akkrum voor het doel van Bakkeveen.

Maar "ze" kwamen er deze avond niet door !!

Trainer Tonnie Kerstma bij de 1 na laatste thuiswedstrijd van Bakkeveen aan de rand van het veld. Aan het eind van het seizoen gaat hij Bakkeveen verlaten.
Dit had de beste foto moeten worden, maar helaas iets teveel bewogen. Jacobus Okkema gaat een vreugde dans beginnen door de 4-0 overwinning.

Met nog 4 wedstrijden te gaan staat Bakkeveen op een redelijk veilige 8e plaats. Maandag 21 april tegen koplopers GAVC uit Grouw.

Bakkeveen blijft uiteindelijk, zonder nacompetitie, in de 4e klasse.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 09-04-2006 15:03