2002_knvb_f
Home ] Up ]

 

KNVB-voetbaldagen Bakkeveen 2002

Impressie donderdag 11 juli 2002 tegen 4 uur (groep 8-11 jaar.)

pagina 6 van 7

Alle foto's op deze en de andere pagina's zijn verkleiningen of delen van het origineel. Het origineel kan worden opgevraagd door een e-mail te zenden aan info@bakkeveen.nl . Vermeld even om welke foto het gaat (je komt achter de naam van de foto door met de rechtermuisknop op de foto te klikken en dan "eigenschappen" te kiezen). Deze service is gratis.

Eventuele reacties op de voetbaldagen graag in het gastenboek: klik hier.

 

Organisatie voetbaldagen in Friesland (Bakkeveen).

Dit jaar worden de KNVB-voetbaldagen voor het 17e jaar in Friesland georganiseerd. Tot en met 2000 vond deze activiteit in Sondel plaats. Sinds vorig jaar is men naar Bakkeveen verhuisd en als het een beetje meezit blijft men hier sowieso tot en met 2006. Het evenement is over 2 weken gespreid. De ene week is bestemd voor de leeftijdsgroep van 12-14 jaar en de andere week voor de jongeren (8-11 jaar). Op deze website is het merendeel van de impressie van de tweede week.

Coos van Kooten is al 16 jaar coŲrdinator van dit jaarlijkse evenement. Hij was alleen het eerste jaar nog niet betrokken. "Het doel van de voetbaldagen is", aldus Coos, "de kinderen een leuke vakantieweek te bieden waarin voetbal centraal staat. We proberen de kinderen op voetbalgebied iets bij te brengen, maar daarnaast is voor ons ook het sociale aspect heel belangrijk; hoe gaan de kinderen met elkaar om: zowel op het veld als daarbuiten (gezamenlijk eten, afwas doen, slapen, etc.)".

Het programma van een week "voetbaldagen" wordt op basis van jarenlange ervaring opgesteld en natuurlijk elk jaar weer naar de resultaten van de laatste evaluaties aangepast. Het is zeker niet de bedoeling de kinderen na een week total-loss te krijgen; er wordt veel aandacht besteed aan een goede arbeid/rust verhouding. "Wij zijn met ons team van trainers en begeleiders een hele week verantwoordelijk voor meer dan 100 kinderen en daar mag je best een doordacht programma tegenover zetten". 

's Ochtends wordt er getraind in allerlei vormen; altijd met de bal op basis van een bepaald thema (passen en trappen, positiespellen, duel 1 tegen 1, enz.). Na de warme hap beginnen we om 2 uur met het middagprogramma en dat is Goalmaster op dinsdagmiddag en woensdag- en donderdagmiddag hebben we het traditionele voetbaltoernooi. Het topevenement van de week. Het hoogtepunt is op donderdagmiddag wanneer de teams in twee categorieŽn strijden om de hoogste eer. Halverwege de week, op woensdagmiddag, zijn de ouders welkom. 's Avonds is er tijd voor 4 tegen 4, Soccergames, een wandeltocht met voetbalvragen. In de eerste week eindigen we 's avonds met een videofilm. Tot slot hebben we op donderdagavond de bonte avond. Ook wordt, afhankelijk van de weersomstandigheden, wel eens het zwembad bezocht.

De ruim 100 kinderen worden in groepen van ongeveer 15 personen ingedeeld op basis van ingebrachte wensen en leeftijd. Elke groep heeft de gehele week twee leiders/trainers. En hoe komt Coos aan die groep van ongeveer 16 coaches? "Het ontstaat in de loop der jaren via een netwerk binnen de voetballerij. Het zijn allemaal trainers en stagiaires; we vragen de mensen voor een week: echte vrijwilligers die het als een vakantieweek beschouwen". Alle trainers beschikken over een draaiboek en 's avonds is er overleg over de activiteiten van de afgelopen dag en worden de trainingen besproken, maar ook het programma voor de volgende dag wordt doorgesproken.

Coos, in het dagelijks leven onderwijzer in Minnertsga, stelt dat op basis van goede afspraken en duidelijke regels een dergelijk evenement heel goed verloopt. "Elk jaar zijn we binnen de kortste keren weer volgeboekt, dit geeft aan dat deze formule bij de jeugd in de smaak valt".  

En waarom Bakkeveen vroegen we. "Bakkeveen ligt centraal in het noorden van het land; onze deelnemers komen vrijwel allemaal uit Noord-Nederland. Daarnaast heeft het voetbalcomplex in Bakkeveen korte loopafstanden tussen de velden en naar zwembad en zandverstuiving. Bakkeveen heeft een erg enthousiaste begeleiding: het zijn allemaal vrijwilligers die steeds voor meer dan 100% voor ons klaarstaan".

Informatie (en aanmelden): KNVB-Heerenveen tel. 0513 - 618970

En voor vragen/opmerkingen omtrent de voetbaldagen kun je altijd even met Coos van Kooten mailen.

Op de volgende pagina een aantal uitspraken van deelnemers en trainster.

 

Penalty schieten. Hier 3 shots. Aan de inzet te zien heeft het Nederlands elftal  over 10 tot 15 jaar niets te vrezen als het op penalty's aankomt.

 

Hier ook penalty schieten, maar tevens wordt elektronisch de kracht gemeten waarmee de bal het net raakt: de kinderen zijn dol enthousiast om hiervoor aan de beurt te zijn.
Hier worden na een korte pauze de groepen door Coos van Kooten weer verdeeld over de trainingsveldjes.

 

Voetvolley: 4 tegen 4 is 1 van de trainingsonderdelen van deze donderdagochtend.

 

[links]
Met z'n tweeŽn een duel uitvechten en proberen binnen zo kort mogelijke tijd te scoren.
 

Voor vervolg: klik hier.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster info@bakkeveen.nl                        bijgewerkt: 09-04-2006 15:10