2002_knvb_g
Home ] Up ]

 

KNVB-voetbaldagen Bakkeveen 2002

Impressie donderdag 11 juli 2002 tegen 4 uur (groep 8-11 jaar.)

pagina 7 van 7

Alle foto's op deze en de andere pagina's zijn verkleiningen of delen van het origineel. Het origineel kan worden opgevraagd door een e-mail te zenden aan info@bakkeveen.nl . Vermeld even om welke foto het gaat (je komt achter de naam van de foto door met de rechtermuisknop op de foto te klikken en dan "eigenschappen" te kiezen). Deze service is gratis.

Eventuele reacties op de voetbaldagen graag in het gastenboek: klik hier.

Hiernaast Frits Dantuma uit Damwoude. Vorig jaar was Frits voor het eerst deelnemer aan de voetbaldagen. En waarom dit jaar weer? "Vorig jaar werd ik uitgeroepen tot de beste speler en dat vond ik heel leuk. Voetbal is mijn lievelingssport en dat doe ik veel liever dan een week lang naar het zwembad. En het met z'n allen in een tent slapen vind ik juist heel gezellig". 

En wordt je dit jaar weer de beste? Tja, dat weer Frits (nog) niet. In het "dagelijks leven" speelt Frits in E1 van Broeksterboys; ze zijn afgelopen seizoen kampioen geworden in de hoofdklasse. In het nieuwe seizoen gaat Frits in D1 spelen. 

En Frits is fan van SC Heerenveen.

De broers Geert en Simon de Lange uit Koudum. Voor Geert is het al de 4e keer dat hij meedoet en voor Simon de eerste keer. "Ik vind het heel leuk", aldus Geert en "ik ben de eerste keer gekomen door een briefje dat ik van een buurjongen kreeg. De eerste nacht wordt er veel geouwehoerd, maar daarna wordt het snel rustiger. Dinsdagmiddag zijn we wezen zwemmen en dat vond ik lekker met die warmte".
Geert is keeper; "hoef ik niet echt hard te lopen en toen ik in het begin voetbalde stond ik vaak op wissel". Geert speelt in D1 van Oeverzwaluwen. 
Simon speelt rechtsmidden in E2 en hij weet (bijna) zeker dat ze volgend jaar kampioen zullen worden. 
En van welke ploeg zijn ze fan. Even denken: Feyenoord kan niet voetballen, maar altijd nog beter dan PSV. Nee, wij zijn voor Ajax en natuurlijk Heerenveen.

Eigenlijk kenden we ze al eens beetje, want we ontvingen op klupblad@bakkeveen.nl al een e-mail van hun ouders (op donderdagochtend): "wij hebben de website van het voetbalkamp bekeken, het ziet er weer prachtig uit. Geweldig zo'n inzet van de vrijwilligers. Graag willen we hierbij de groeten doen aan Geert en Simon de Lange.
Heit en Mem missen een beetje de praatjes aan tafel van deze heren. Maar gelukkig voor ons schiet het alweer op
".

En tot slot iemand die vlakbij Bakkeveen woont: Jelle Stoker (12 jaar) uit Wijnjewoude. Het is Jelle z'n tweede keer dat hij meedoet aan de voetbaldagen. "Ik vind het leuk en gezellig. Ik ontmoet hier weer vriendjes van vorig jaar en tref ook weer nieuwe vriendjes bij ons in de tent. Ik ben keeper en dat doe ik heel graag". Jelle speelt bij Drachtster Boys D1. Vorig seizoen speelde hij bij D2 en zijn ze kampioen geworden. En nu moet Jelle weer snel naar het veld: zijn team (Denemarken) moet vanmiddag in de WK de kleine finale spelen. Zie 3 foto's hierboven. Op de linkerfoto kijkt coördinator Coos van Kooten van achter het doel toe. 

 

En dan de ploeg van 16 begeleiders. We spraken de enige vrouwelijke leidster van deze week: Atty Eelkema, momenteel woonachtig in Surhuisterveen. 
Atty is al als 7-jarige met voetbal begonnen, meteen na de zwemdiploma's. Haar vereniging is 10 jaar Flevoboys in Emmeloord geweest, daarna tijdens de CIOS opleiding 2 jaren bij MKV in Leeuwarden. Momenteel volgt Atty de ALO in Groningen en speelt ze nu voor het eerste seizoen bij Oranje Nassau in Groningen. Daarnaast traint ze de selectie van meisjes onder de 13 jaar in de regio's Groningen en Veendam.

Atty is via de regio en districts selecties 1 jaar actief geweest in "Oranje onder de 23". Dit team is helaas opgeheven. 

En waarom Atty nu als trainster deelneemt? "Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan en dat is me goed bevallen. Ik vind het leuk om kinderen van deze leeftijdsgroep te trainen. Ook vind ik dat ik hier leuke collega's heb. Ik wil misschien in de toekomst wel bij de KNVB aan de slag". 

En Bakkeveen? "lekker dichtbij".

 

De WK, hoe liepen die hier in Bakkeveen af? Op de foto rechts de finale tussen Duitsland en Senegal. Een spannende wedstrijd die, hoe bestaat het, op het laatste moment door Duitsland wordt gewonnen. De keeper van Duitsland is, op de rug gezien, Geert de Lange (zie ook hierboven).

 

 

Hiernaast de foto van het winnende team.

Ondertussen zijn enkele kinderen zich al druk aan het voorbereiden voor de bonte (donderdag) avond. Misschien dat iemand nog een e-mailtje kan sturen hoe dat is verlopen.

 

 

Uitslagen tweede week van 8 t/m 12 juli voor de 8 t/m 11 jarigen

4 tegen 4 - toernooi

Categorie A Categorie B  Categorie C
1. Lucas Dijk - 73 pnt. 1. Marinus Nutma - 80 pnt. 1. Marco Dijk - 66 pnt.
2. Johannes v. Akker - 57 pnt. 2. Frits Dantuma - 64 pnt. 2. Robbert Zonderland - 65 pnt.
3. Redmar Smedema - 55 pnt.  3. Jelmer Plantenga - 61 pnt. 3. Willem Wilstra - 61 pnt.

Mini WK 2002

Winnaarspoule  Verliezerspoule
1. Duitsland  1. Denemarken
2. Senegal

 

2. Turkije

 

Soccergames Penaltybokaal Shoot-out
1. Thomas Bakker - 164 pnt. 1. Maurits Flapper 1. Berend Ritzema
2. Marc Boonstra - 161 pnt. 2. Jos Hugo Bouma 2. Leo Bosma
3. Lucas Dijk - 160 pnt. 3. Eddie ter Veen Thomas Bakker kon vanwege een blessure niet meedoen.

Schotkrachttest

groep 1 en 2 groep 3, 4 en 5 groep 6, 7 en 8
1. Maurits Flapper - 68 km p/u 1. Eddie ter Veen - 72 km p/u 1. Daniël Bennik - 83 km p/u
2. Johnnie Nikkels - 65 km p/u 2. Lucas Dijk - 70 km p/u 2. Thomas Bakker - 78 km p/u
3. Harry Deinum - 62 km p/u 3. Marinus Nutma - 66 km p/u 3. Jus Hugo Bouma - 77 km p/u

Opvallendste spelers
Thomas Bakker - vanwege zijn sportieve gedrag, de grootste pechvogel van de week en zijn goede voetbalkwaliteiten.
Mohite Tibben - de jongste speler en keeper van het kamp. Z'n gedrevenheid en talentvolle eigenschappen brachten hem tot één van de twee opvallendste spelers.

Talentvolste keeper
Jelle Stoker van Drachtster Boys D1.

Talentvolste speler
Robbert Zonderland van Oeverzwaluwen D1.


Namens V.V.-Bakkeveen en www.bakkeveen.nl : tot volgend jaar !!

Eventuele reacties op de voetbaldagen graag in het gastenboek: klik hier. (of e-mail).

 

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster info@bakkeveen.nl                        bijgewerkt: 09-04-2006 15:10