30_jaar
Home ] Up ]

 

30e verjaardag
23 september 2005

Op maandag 13 januari 1975 is onze vereniging opgericht. De volleybalvereniging is voortgekomen uit de op dat moment "slapende" gymnastiek vereniging Kwiek. De eerste volleybalteams die meededen aan de Opsterland Cup kregen ook namen mee als Kwiek-1, Kwiek-2 etc. . Een van de hoofdredenen om een echte vereniging op te richten was de verwachte bouw va neen gymzaal; door een vereniging te vormen vond men zich sterker staan tegenover de gemeente v.w.b. eisen aan de zaal om er volleybal te kunnen spelen.

De viering van de 30e verjaardag komt wel ruim een half jaar na de bewuste datum, maar de feestvreugde was er vrijdagavond 23 september in en rond Dúndelle op het bescheiden feestje niet minder om.

Van 17 tot 19 uur waren de jongsten welkom (tot aan de jeugdteams). Voor hen was er buiten gedurende bijna anderhalf uur levend ganzenbord. Daarna eten. De junioren en senioren verzamelden zich iets na 19 uur en voor hen was de senioren versie van levend ganzenbord weggelegd met daarna buffet en muziek. Hieronder een korte impressie.
De organisatie van deze middag/avond was in handen van Korrie de Groot, Bianca Jongsma, Martha Melles en Trienke Melles.

 

De basisscholieren aan de patat, frikadel of kroket.
 
 
Foto's van alle leden tijdens het toernooi in Ureterp januari 2005.
Jeen Bouma zal de foto's in de hal van de  gymzaal hangen, zodat iedereen nog eens kan kijken.
De senioren.

Een van de 63 opdrachten van het levend ganzenbord. Antwoorden gevonden? Snel terug naar de centraalpost. Antwoord goed? werpen met de dobbelsteen en opzoek naar de opdracht. Antwoord fout? 3 plaatsen terug en de opdracht zoeken.

Groep 4 op een bezemsteel 2 eieren vervoeren over een parcours. Van voor naar achter: Nynke Stoker, Joey Witte, Hennie Russchen, Carla Dijkema en Ulrik Stallinga.

Trienke Melles probeert het loopritme aan te geven.

Dit was de voelopdracht: 3 van de 6 voorwerpen geblinddoekt  raden. Moeilijk was het gedroogde varkensoor (links op het plateau).
Een groep (waarschijnlijk) in discussie met de wedstrijdleiding.
Tineke Luinenburg ruikt welke voedingsmiddel in het bakje zit. Teamleden kijken mee.
20x overspelen in de schemering om doe-opdracht 37 uit te voeren. Van groep 4 Joey Witte en Carla Dijkema.
Tegen half 10 was iedereen binnen. Hier een deel van de jeugdgroep de honger aan het stillen.
Twee leden konden om een speciale reden in het zonnetje worden gezet.
Links Hennie Russchen en rechts Truus Bouius die al meer dan 30 jaar lid zijn.(althans al in clubverband volleybalden voordat de vereniging bestond).
Op 13 januari 2006 bestaan we 31 jaar .........  
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 24-09-2005 21:40