heren_1
Home ] Up ]

 

Wedstrijdverslagen van Heren-1

Hieronder de wedstrijdverslagen van Heren-1 (door Gerjan Heerkes).
Lees (bijna) elke week hoe Heren-1 vecht voor het kampioenschap in de 2e klasse.

 

[31-03-2004]

W‚ldsang Bakkeveen ook zonder arbiter soepel naar zege

MARUM- In sporthal "De Holten" voltrok zich een bijzondere wedstrijd. In de laatste thuiswedstrijd van Heren 1 van W‚ldsang Bakkeveen waren de Turfstekers uit Drachten de tegenstanders. Op een stand van 24-16 in Bakevener voordeel stapte de scheidsrechter van de stoel en liet de verbouwereerde spelers op het veld achter. Beide teams waren dan ook verbaasd dat op het wedstrijdformulier de tekst "commentaar op de leiding" de reden voor het staken van de wedstrijd was geweest. Er was op dat moment dan ook nog niets noemenswaardigs voorgevallen waarop de beste man zich zou kunnen beroepen, ook waren er nog geen kaarten uitgedeeld. Daar was het trouwens de wedstrijd ook niet naar. Beide teams kennen elkaar langer dan vandaag en weten wat ze aan elkaar hebben, de arbiter kennelijk niet. Saillant detail: de arbiter staat bekend als fanatiek korfballer uit het verleden, die zijn mannetje wel stond in het veld, ook verbaal. Jammer dat hij dit niet kan vertalen naar zijn rol op de stoel: ten dienste van andere medesporters, met gevoel voor de emoties die daarbij horen.

Na het oponthoud door de vertrekkende arbiter, besloten de teams de wedstrijd uit te spelen, met een speler van W‚ldsdang/Bakkeveen op de stoel. De eerste set eindigde met 25-16 in Bakkeveens voordeel: 1-0. Ook de volgende sets werden ruim en eenvoudig in het voordeel van W‚ldsang/Bakkeveen beslist: 25-18 en 25-17 (3-0).

Door deze uitslag blijft W‚ldsang zelfs nog in de race om de tweede plaats in de 2e Klasse. RSO heeft echter de betere papieren, met vijf verliespunten minder dan de Bakkeveners. Concreet: in de laatste 4 wedstrijden dient RSO vijf sets meer te verliezen dan W‚ldsang/Bakkeveen. Mooie bijkomstigheid is
dat de laatste wedstrijd de teams tegen elkaar spelen: dat kan alvast drie punten opleveren!


[3 maart 2005]

Philips aan de kant gezet

DRACHTEN- in de sporthal in Drachten hebben de heren van W‚ldsang/Bakkeveen weer eens laten zien dat het spelniveau naast diepe dalen ook zijn hoogtepunten kan bereiken. In een goede wedstrijd werd P.S.V. met 2-1 aan de kant gezet, waarbij het setverlies in de 2e set met 25-27 niet eens nodig was geweest, na een 23-21 voorsprong.

De wedstrijd begon na een tocht door barre kou en mist vanuit de landelijke strekken van Bakkeveen e.o. Recordtemperaturen van -18.5 graden werden waargenomen! Toch werd de warming-up gerealiseerd en kon de eerste set als spannend worden betiteld. Een vroege voorsprong van 10-2 werd door PSV op 13-13 weer rechtgetrokken. Daarna ging het om en om met de punten. Op 24-23 kreeg PSV het eerste setpunt, maar twee goede blokkeringen van Anne-Jan zorgden op 25-24 voor een setpunt voor W‚ldsang/Bakkeveen. Om en om scoorden beide teams nu goede punten waardoor er een stand van 29-28 in bakkeveens voordeel op de borden kwam. Een bekeken plaatsbal van Hans leverde een zwaarbevochten eerste setwinst op.

De tweede set, zoals reeds verwoord, leverde een voorsprong van 23-21 op voor W‚ldsang/Bakkeveen. Zoals zo vaak was de arbirage even niet consequent genoeg, of ging het spel gewoon te snel. Het vermeende onrecht werkte te lang na bij W‚ldsang/Bakkeveen en leidde setverlies in: 25-27 (1-1).

De 3e set werd de set van Jan-Willem Russchen. Als er een man of the match verkiezing zou zijn geweest zou hij het unaniem geworden zijn. Blokkerend sterk, veel aanvalspunten scorend en een lange serviceserie brachten de Bakkeveners een riante voorsprong die gemakkelijk over de eindstreep werd
gebracht: 25-18 (2-1).

Aankomende donderdag 10 maart speelt W‚ldsang/Bakkeveen zijn voorlaatste wedstrijd in eigen hal "De Holten", tegenstander is het gerenommeerde Old Stars uit Drachten. Aanvang 20:15 uur.

 

[24 februari 2005]

H.V.C. strijdend naar punt tegen zeer matig W‚ldsang/Bakkeveen

HARKEMA- In sporthal de FŻgelkamp troffen de teams van het onderaan staande H.V.C. en de nog in de race voor promotie zijnde W‚ldsang/Bakkeveen elkaar voor de tweede keer in vier weken. In de heenwedstrijd kenden de Bakkeveners geen enkele moeite met de rode lantaardrager in de 2e klasse. Dat ging nu anders, maar dat lag aan het eigen bedroevende niveau zonder daarmee de prestatie van H.V.C. onderuit te willen halen.

Het niveauverschil zou nadrukkelijk ten uitvoer gebracht moeten worden door W‚ldsang/Bakkeveen. Deze ploeg heeft veel meer in huis dan de ploeg uit Harkema, promovendus in deze klasse. Een gevleugelde uitspraak in de volleybalwereld is echter: "Een ploeg speelt, zoals die ploeg traint". Deze
uitspraak zou dan ook prima van toepassing kunnen zijn op de blauwhemden uit Bakkeveen.

Tegen goede tegenstanders trekt het team zich op, tot soms een voor dit team zeer acceptabel te noemen niveau. Speelt het tegen een tegenstander die minder in huis heeft, zakt het spelpeil tot soms bedroevend niveau. Concluderend kan dan gezegd worden, dat W‚ldsang/Bakkeveen moeite heeft met
het zelf maken van het spel en dan een constant niveau te kunnen vasthouden. Dit is echter een zeer goed trainbaar facet in de volleybalsport, waarmee de heren een stuk huiswerk te doen hebben, mits men hierin verbetering wenst te zien. Deze schommelingen in niveau voor een vaststaand feit aannemen, is daarmee een achterhaalde stelling!

Tegen H.V.C. werd het dus een potje ballen zonder enig niveau te halen. Het kostte W‚ldsang een kostbaar punt in de race om de PD-plaats in deze klasse. Of promotie gezien voorgaande stelling Łberhaupt goed zou zijn, is daarbij nog maar de vraag. Feit is wel dat bij promotie elke week uitgekeken kan worden naar een tegenstander met een gemiddeld veel hoger niveau dan dat nu het geval is. Dit betekent over een heel seizoen gezien veel meer wedstrijden waarin op niveau moet worden gestreden om de punten. Vermoedelijk zullen er dan ook wedstrijden volgen waarin de tegenstander veel beter is, maar dat is bevorderlijker voor het eigen niveau dan dat nu het geval is.

H.V.C. pakte de 2e set met 17-25, een set waarin ontstellend veel fouten werden gemaakt door W‚ldsang/Bakkeveen. De 1e en 3e set gingen met 25-19 en 25-16 mee naar Bakkeveen, maar de 2-1 is zeker niet als 'winst' te verkopen.

 

[27-01-2005]

W‚ldsang Bakkeveen te sterk voor Harkema V.C. 1

MARUM- In de thuishal "De Holten" in Marum wisten de heren van W‚ldsang/Bakkeveen weer eens een ouderwetse 3-0 op de borden te toveren. Met 25-14, 25-20 en 25-18 werden de heren van H.V.C. duidelijk terug gewezen: 3-0.

Het krachtsverschil was met name in de eerste set goed te zien. De neutrale toeschouwer kon genieten van ongeremd aanvalsspel van W‚ldsang/Bakkeveen. H.V.C. maakte het de Bakkeveners niet moeilijk en moest dat bekopen met grote achterstanden. Via 9-2, 15-4 en 19-6 leek een setstand "onder de tien" in de maak, maar het concentratieniveau bij de thuisploeg daalde aan het eind van de eerste set. Harkema V.C. kon boven de tien eindigen: 25-14 (1-0).

Deze lijn wisten de gasten in de tweede set door te trekken. Brutaalweg werd er een voorsprong op de borden gezet: 2-6. Enige wissels aan de kant van W‚ldsang/Bakkeveen brachten onrust in het team en misverstanden volgden elkaar op. Pas op 14-14 kwamen de gastheren weer langszij. Het niveau van het begin van de wedstrijd werd niet meer gehaald, maar steeg wel zodanig, dat de setwinst niet in gevaar kwam: 25-21 (2-0).

In de derde set begon W‚ldsang/Bakkeveen met opstelling waarin ook plaats was voor spelers die terug komen van blessureleed. Dit betekende automatisch dat het samenspel niet altijd automatisch goed liep. Toch werd er in deze set bij vlagen goed volleybal gespeeld. De mindere fases werden door Harkema V.C. niet uitgebuit. Met het laatste punt wist H.V.C. dat het 18 tegenpunten had gescoord en dat dit te weinig was om punten over te houden aan dit duel: 25-18 (3-0).

De komende weken is W‚ldsang/Bakkeveen vrij van competitieverplichtingen, om op 24 februari in Harkema weer aan te treden tegen H.V.C. 1.

 

[20-01-2005]

Opnieuw sterke overwinning W‚ldsang/Bakkeveen

BURGUM- Opnieuw werd er door de heren van W‚ldsang Bakkeveen een prima prestatie neergezet. Werd vorige week koploper Z-Up na een sterke partij aan de kant gezet, nu kon met een beperkte bezetting de reeks worden voortgezet. Slachtoffer van deze dadendrang werden de heren van D.F.S., die in de eerste competitiehelft nog te sterk bleken voor de Bakkeveners: 2-1 (25-20, 25-14, 23-25).

Met een enigszins aangepaste opstelling, door het ontbreken van twee midspelers, werd er een enthousiast spelletje aan de dag gelegd. Over alle posities werd er goed gescoord. Met name Richard wist met zijn eigen ontwikkelde slagtechniek de Bergumers tot wanhoop te drijven. Ook Gert kon keer op keer goed doorkomen aan de buitenkant.

Gevarieerde servicedruk kwam van Hans en de power van Anne Jan en Gerjan. Met de variatie in de verdeling van Klaas Jan en Tinus werd het in de eerste twee sets een mooi spelletje dat door W‚ldsang Bakkeveen werd neergezet. Vooral de tweede set werden de gastgevers gewoonweg zoek gespeeld.

De derde set stond op 20-18 in het voordeel van de Bakkeveners, maar met een  paar onbegrijpelijke punten wist DFS dit om te buigen naar een 23-21 voorsprong. Onbegrijpelijk en niet te verklaren was dan ook het enige smetje op deze wedstrijd: het had eigenlijk 3-0 moeten zijn, maar met 23-25 wist
DFS er een punt uit te slepen.

 

[18-01-05]

W‚ldsang/Bakkeveen wint superieur van koploper

MARUM- In de eigen thuishal "De Holten" wisten de heren van W‚ldsang/Bakkeveen de 2e helft van de competitie uitstekend te beginnen, door het sterke Z-Up uit Beetsterzwaag met een 2-1 nederlaag naar huis te sturen. Z-Up, dat bijna de hele competitie al de ranglijst aanvoert, weet nu concurrent R.S.O. weer naast zich op de koppositie, W‚ldsang/Bakkeveen zit met plek 3 op het vinkentouw.

De wedstrijd in Beetsterzwaag lag nog vers in het geheugen van de Bakkefeansters. Daar werd een bijna kansloze nederlaag geleden onder dubieuze arbitrale leiding. De arbitraire leiding was nu in de bekwame handen van de heer Jan Keidel die deze wedstrijd prima leidde.

Met enige omzettingen binnen het team, gaat W‚ldsang/Bakkeveen de 2e competitiehelft proberen af te werken. Dit was de eerste wedstrijd met dit concept en dit lijkt zijn vruchten af te werpen, al maakt een zwaluw nog geen zomer.

De eerste set werd Z-Up constant onder druk gehouden en kon een ruime voorsprong op de borden worden gezet. Via 10-7 en 16-12 werd de set met 25-17 afgesloten. Kenmerkend in deze set was het snellere aanvalsspel van W‚ldsang/Bakkeveen, dat aanvallers steeds weer in staat stelde gemakkelijke
maar vooral duidelijke scores neer te zetten.

De tweede set werden enkele wissels toegepast, die vooral in het begin van de set voor organisatorische problemen zorgde. Te laat werd getracht de situatie te keren, waardoor Z-Up een grote voorsprong kon neerzetten en vasthouden: 12-19. De eindspurt werd wel ingezet maar strandde op 21-25 (1-1). Een spannende 3e set lag in het verschiet, maar W‚ldsang/Bakkeveen startte overdonderend in de beslissende set. Gert Dijkhuizen scoorde aan de lopende band, en door het midden waren Anne-Jan en Jan-Willem Russchen niet af te stoppen. Spannend werd de set niet meer, want freewheelend bereikte de thuisploeg op 25-18 de eindstreep: 2-1 winst op een aangeslagen koploper!

Z-Up, dat sinds 7 oktober niet meer had verloren, weet dat je in deze klasse niet "automatisch" maar even kampioen zult worden!

 

[10-12-2004]

W‚ldsang/Bakkeveen haakt af in titelkoers

BEETSTERZWAAG- in een rechtstreeks duel om de koppositie in de 2e klasse heeft W‚ldsang/Bakkeveen het niet kunnen bolwerken tegen koploper Z-Up: 3-0 (27-25, 25-16, 25-21).

Met een voltallige selectie werd de reis gemaakt naar het Friese Beetsterzwaag. Na een minuut stilte in acht te hebben genomen ter nagedachtenis aan ZKH Prins Bernhard, ontspon zich in de eerste set een
spannende wedstrijd. Gelijkopgaand namen beide teams om en om het voortouw. Via 5-5, 10-10 en 18-18 kreeg W‚ldsang/Bakkeveen op 23-24 en 24-25 kansen op setwinst, maar deze werden door Z-Up weggewerkt. Op 26-25 kreeg Z-Up een kans en deze werd direct door de scheidsrechter benut: 27-25 (1-0).

Verlies afschuiven op een scheidsrechter klinkt vaak achteraf kinderachtig en dat zal het nu misschien ook zijn. Je kunt het de mevrouw die werd aangewezen voor deze wedstrijd ook niet kwalijk meenemen, maar de aanwijzer van het Rayon zou zich toch eens achter de oren moeten krabben, bij het aanschouwen van deze wedstrijd. De heren van W‚ldsang/Bakkeveen verdienen een compliment door deze onkundigheid te laten voor wat het was, maar dat neemt niet weg dat zowel de Bakkeveners alsook de tegenstanders ontnomen werden van de gezonde wedstrijdspanning die zo'n beladen wedstrijd met zich mee brengt. Wat een spannende confrontatie had kunnen worden, werd nu een sof van een wedstrijd, die dat predikaat ook niet verdiend. Saillant detail: Na de wedstrijd, die overigens na de eerste set als een nachtkaars uitging, verontschuldigden meerdere spelers van Z-Up zich voor de arbitrage van deze wedstrijd, ook zij hadden zich meer van deze wedstrijd voorgesteld.

Voor het competitieverloop betekent dit, dat W‚ldsang/Bakkeveen de achterstand op Z-Up ziet oplopen naar 6 punten. De andere concurrent, R.S.O. verloor van PSV, waardoor zij ook in verliespunten de kop moeten overdoen aan Z-Up en volgen op 1 punt.

De spelersgroep en technische staf wensen iedereen een veilige en fijne periode toe, volgende wedstrijd dient zich aan in de vakantie: 6 januari tegen R.S.O.

 

[06-12-2004]

Laatste wedstrijd 2004: topper tegen koploper!

MARUM- In de laatste geprogrammeerde wedstrijd van dit kalenderjaar spelen de heren van W‚ldsang/Bakkeveen op 9 december tegen de lijstaanvoerder: Z-Up uit Beetsterzwaag. Dit wordt de eerste krachtmeting met een ploeg uit de top drie, die is ontstaan na acht competitierondes. in de stand aan kop heeft Z-Up 20 punten uit 8 duels, R.S.O. heeft er 18 uit 7 gespeelde duels, gevolgd door W‚ldsang/Bakkeveen, met 17 uit 8.

Om een goed uitzicht te houden op de leiders in de 2e klasse, dient er minimaal te worden gewonnen in het nieuwe Revalidatiecentrum in Beetsterzwaag, waar Z-Up haar thuiswedstrijden afwerkt. En eigenlijk is dan een 2-1 overwinning nog te klein om gelijke tred te kunnen houden.

In de eerste week van januari, als heel Nederland vakantie heeft, is er door de volleybalbond bedacht dat er een wedstrijd moet worden gespeeld, en nog wel tegen de ploeg die qua verliespunten koploper genoemd mag worden: R.S.O.

Na deze twee wedstrijden is het duidelijker, of W‚ldsang/Bakkeveen mee blijft doen in de titelrace, of dat er voorlopig op de tweede of derde viool mag worden gespeeld!

Aanvang van de topper donderdag 9 december: 21.15 uur, Revalidatiecentrum Beetsterzwaag.

 

[25-11-2004]

Valse start W‚ldsang/Bakkeveen kost punten

MARUM- In sporthal "De Holten" verspeelden de heren van W‚ldsang/Bakkeveen de aansluiting met de top, door het D.F.S. niet moeilijk te maken in de eerste twee sets: 18-25 en 20-25. De derde set begon wel met servicedruk en leverde op de valreep een punt op: 25-19 (1-2).

Na het gebruikelijke inspelen was het al voelbaar: De wil was er wel, maar de juiste spirit ontbrak om er een goede wedstrijd van te maken. Met veel te weinig servicedruk werd DFS in de kaart gespeeld. De Bergumers konden naar hartelust aanvallen en deden dit dan ook. W‚ldsang/Bakkeveen kwam vervolgens
niet onder de druk van DFS uit en kwam direct al op grote achterstand: 2-11.

DFS, dat met een opmerkelijke serie bezig is, de laatste vier wedstrijden werden op rij met 3-0 gewonnen, consolideerde de voorsprong en pakte de eerste set: 18-25 (0-1).

De tweede set leek het er even op dat de Bakkeveners de juiste startknop hadden gevonden, maar de motor bleek nog steeds te koud. Zonder ook maar enigszins in de buurt te komen van DFS werd de set ingeleverd: 20-25 (0-2). Weinig tot geen servicedruk en een onnauwkeurige opbouw zorgden voor een
chaotisch spelbeeld bij W‚ldsang/Bakkeveen. Het normaal sterke aanvalsspel kwam niet uit de verf, zelfs niet in derde set. Wel werd toen met meer servicedruk gespeeld, plus het feit dat er bij DFS sociaal werd gewisseld leidde tot een gemakkelijke setwinst: 25-19 (1-2).

De tweede thuisnederlaag was een feit en het gat met de koplopers Z-Up en R.S.O. werd vergroot naar respectievelijk drie en vier punten.

Stand aan kop:
1 Z-Up 1                 8- 20
2 R.S.O. 1               7- 18
3 v.v. Bakkeveen-1   8- 17
4 Hujades-3            9- 15
5 DFS-2                  9- 15
6 p.v. Philips-1        7- 13
7 Turfst.-Dr 3          6-   7

 

[18-11-2004]

W‚ldsang/Bakkeveen wint topper in 2e Klasse

GROOTEGAST- in een meer spannende dan goede wedstrijd heeft W‚ldsang/Bakkeveen de vooruitgeschoven wedstrijd uit de 2e competitiehelft tegen Hujades met 2-1 gewonnen: 25-21, 23-25, 25-21.

De nummers 2 en 4 van de stand tot op dat moment hebben ruim een maand geleden ook al tegen elkaar gespeeld in Marum, met toen een overtuigende 3-0 winst voor de Bakkeveners. Die duidelijkheid was er donderdagavond in Grootegast zeker niet. Hujades had bij vlagen het betere van het spel, en
stond dan ook regelmatig voor. De 1e set kende tussenstanden van 8-6, 12-9 en 18-14 voor de thuisploeg. Vooral op kracht in de aanval kon W‚ldsang/Bakkeveen aansluiting vinden op 20-20. Toen was het er op en er over en kreeg Hujades het nakijken: 21-25 (0-1).

De tweede set kreeg bijna hetzelfde verloop. Constant leidden de roodhemden de puntendans en nu werd die lijn doorgetrokken "boven de twintig". Op 23-20 leek setwinst binnen bereik. De heren van W‚ldsang/Bakkeveen rechtten de rug nog eens en wisten terug te komen tot 23-23, weer vooral via een paar harde aanvallen waar Hujades geen verweer op had. Ook daarna kwamen er kansen voor W‚ldsang/Bakkeveen kansen om weer als eerste op setpoint te komen, maar het blok van Hujades stond goed opgesteld en kreeg daarmee het eerste setpoint: 24-23. Het laatste punt viel met een tactisch geplaatste bal in het veld van de Bakkeveners die hiermee de set inleverden: 25-23 (1-1).

Een wedstrijdverslag is eigenlijk een verhaal dat gemakkelijk te lezen moet zijn, dus ook met enige variatie. Dit verslag heeft wel die intentie, maar moet ook de derde set beginnen met de woorden: het ging weer gelijk op! Tussenstanden van 5-5, 10-10 en 16-16 gaven het minieme krachtsverschil aan.
Op 20-18 leek Hujades de winst naar zich toe te trekken, maar met een uitstekende serviceserie werden er vijf punten op rij gescoord door W‚ldsang/Bakkeveen: 20-23. Dit was teveel voor de Grootegasters, die het hoofd moesten buigen en zelf de laatste fouten maakten: 21-25 (1-2).

Door deze uitslag is er een top-3 afgescheiden van de middenmoot. Hujades voert die middenmoot aan en W‚ldsang/Bakkeveen mag zich bij de top-3 rekenen. Hujades kan donderdag a.s. aansluiten vinden bij de kopgroep als er tegen RSO wordt gespeeld. W‚ldsang/Bakkeveen speelt tegen runner-up DFS 2.

[12-11-2004]

VC Buitenpost krijgt pak slaag van W‚ldsang/Bakkeveen

MARUM- In een ambiance met een goed gevulde tribune, pakte W‚ldsang/Bakkeveen met veel vertoon van macht de koppositie terug in de tweede klasse. VC Buitenpost moest met ruime setcijfers het hoofd diep buigen: 3-0 (25-19, 25-10, 25.16).

De eerste set was qua niveau de sterkste en het blijkt dat het moeilijk is om niveau te kunnen vasthouden in een wedstrijd. Maar zolang dat bij de (vaak duur-)betaalde profs nog een probleem is, hoeven wij ons daar geen kopzorgen om te maken, zeker niet als het de volle 3 punten oplevert.

Door het afhaken van Richard, waren er zeven spelers beschikbaar voor deze wedstrijd, met weer een spelverdeler als inzetbaar vanaf de bank. Waar dat tegen PSV een probleem werd, was dat nu zeker niet het geval. In deze wedstrijd werd met name door het midden veelvuldig gescoord. Henk-Jan en
Jan-Willem hadden de avond van hun leven en werden dan ook veelvuldig bediend door de spelverdelers.

Ook serverend werd er veel druk uitgeoefend op de Friezen, die zich veelal beperkten tot het terugbrengen van de bal in het speelveld van Heren 1. Om toch ook in een eenvoudige winstpartij de mindere punten te benoemen, is daar de angel gevonden: de rallypass. Bij vlagen lag de rallypass goed en dan werden de aanvallen ook vaak fraai en hard afgerond. Te vaak echter werd de gemakkelijk te brengen bal niet zuiver gegeven en was er kunst- en vliegwerk nodig van Tinus, Klaas-Jan en Hans om de bal nog redelijk te verdelen.

Daaraan kan in de komende week weer worden gesleuteld, want donderdag 18 november staat de zware uitwedstrijd tegen Hujades uit Grootegast op het programma. Deze programma-technisch vervroegde wedstrijd liep in de eerste confrontatie uit op een eclatante overwinning voor W‚ldsang/Bakkeveen (3-0) terwijl de ontmoeting in het kader van de Regiobeker op een krap 2-3 verlies uitdraaide.

De 3-0 tegen VC Buitenpost staat echter weer bijgeschreven in de stand, die enigszins vertekend is door het verschil in aantal gespeelde wedstrijden. Koploper qua verliespunten blijft RSO, dat gisteren niet in actie kwam.

Stand in poule Heren 2e klasse D
bijgewerkt tot: 12 november 2004

team wedstr. punten sets vr-tg
1 v.v. Bakkeveen H1 6 14 14 - 4
2 Z-Up H1 6 14 14 - 4
3 R.S.O. H1 5 13 13 - 2
4 Hujades H3 7 13 13 - 8
5 p.v. Philips H1 7 13 13 - 8
6 DFS H2 7 10 10 - 11
7 vc Buitenpost H2 7 6 6 - 15
8 Turfst.-Drachten H3 4 4 4 - 8
9 HVC H1 5 4 4 - 11
10 Oerterp H2 6 4 4 - 14
11 Old Stars H1 6 4 4 - 14

 

[4-11-2004]

Heren 1 W‚ldsang/Bakkeveen van 1 naar 4

Door zelf afgelopen week niet te spelen, (de wedstrijd tegen Suameer is uit het programma gehaald door het terugtrekken van dit team) is Heren 1 geduikeld op de ranglijst naar plek nummer 4.

Alle ploegen in de buurt van de koppositie wonnen met 3-0, met als uitzondering de heren van Hujades, dat tegen een nederlaag opliep tegen DFS. Daardoor is er een afsplitsing aan de kop van de tweede klasse van vooreerst vier ploegen.

Koploper is nu Z-Up uit Beetsterzwaag, maar qua verliespunten is dat R.S.O.. Dit team heeft nog maar twee keer een set ingeleverd (tegen HVC en Z-Up). Wel is R.S.O. inmiddels in de beker ook uitgeschakeld (een duidelijk 3-0 verlies tegen Steevast). De eerste confrontatie voor Heren 1 met dit team is pas gepland op 10 februari van het volgende jaar.

Z-Up is feitelijk tweede, met 4 verliespunten, evenveel als W‚ldsang/Bakkeveen. Op het vinketouw zit PSV, dat na een aarzelend begin de weg naar boven heeft ingeslagen, getuige de afstraffing die vorige week in Marum werd uitgedeeld aan W‚ldsang/Bakkeveen. PSV staat nu op zes verliespunten.

Uiteraard is er nog niets aan de hand, maar staat Heren 1 nu wat meer in de luwte en dat is voor de ontwikkeling van het team wel zo goed. Een van de manco's is het vaak incompleet zijn, maar dat brengt volleyballen in de tweede klasse eigenlijk ook met zich mee. Qua blessures is het te hopen dat
Gerrit weldra weer inzetbaar is, dat zal een aanmerkelijke slok op de bekende borrel schelen.

Donderdag 11 november a.s. speelt W‚ldsang/Bakkeveen weer thuis in "De Holten" in Marum. Tegenstander is om 21.15 uur het tweede team van VC Buitenpost.

1 Z-Up H1 6 14 14 - 4
2 R.S.O. H1 5 13 13 - 2
3 p.v. Philips H1 6 12 12 - 6
4 v.v. Bakkeveen H1 5 11 11 - 4
5 Hujades H3 6 10 10 - 8
6 DFS H2 6 7 7 - 11
7 vc Buitenpost H2 6 6 6 - 12
8 Old Stars H1 5 5 5 - 10
9 Turfst.-Drachten H3 4 4 4 - 8
10 HVC H1 5 4 4 - 11
11 Oerterp H2 6 4 4 - 14

[28-10-2004]

Complete off-day Heren 1 W‚ldsang/Bakkeveen

MARUM- De vijfde competitiewedstrijd van de koploper in de 2e klasse (tegen PSV) werd er een om niet lang aan terug te denken. Het maken van een wedstrijdverslag is dan ook al lastig, want als er weinig gebeurt kun je er ook weinig over vertellen: 0-3 verlies (17-25, 20-25, 16-25).

Was Philips dan zo goed deze avond? Goed is dan niet het goede woord, maar wel twee klassen slimmer. Heren 1 trad aan met slechts 7 spelers, waarvan de enige wisselmogelijkheid een spelverdeler was. Er wordt eigenlijk de laatste weken niet met een vaste kapstok gespeeld, waaraan alle jassen keurig kunnen worden opgehangen. Elke week is het weer roeien met de aanwezige riemen en dat werkte gisteravond op een pijnlijke wijze (voor de eerste keer dit seizoen) niet!

Elke set werd gespeeld met een enorme foutenlast aan Bakkeveense zijde. De spelverdeling werd gedwongen om heel voorspelbaar te gaan spelen en daar anticipeerde Philips heel goed op. Gevolg was dat W‚ldsang/Bakkeveen in bepaalde rotaties helemaal vast kwam te zitten. Vertaal dit verhaal naar
alle sets en de logische nederlaag is het gevolg.

Weer met beide benen op de grond in de 2e klasse! Waar de redactie van deze site al roemt van een kampioenschap en het eventueel acteren van Heren 1 op regionaal niveau lijkt mij dat die euforie toch ietwat te voorbarig is (geweest).

"Vaste spelpatronen" is een term waar W‚ldsang/Bakkeveen Heren 1 bij gebaat is en daar kan de komende weken aan gesleuteld worden. Volgende week spelen de heren niet, de oorspronkelijk geplande wedstrijd tegen Suameer 1 is vervallen door het terugtrekken van dit team uit de competitie.

 

(14-10-2004)

W‚ldsang HEREN 1 lijdt eerste puntverlies

DRACHTEN- In het sfeervolle en goedbezette Sportcentrum van Drachten trad W‚ldsang/Bakkeveen aan tegen het lastige Turfstekers Drachten. Een set waren ze zelfs zo lastig, dat het een set kostte: 2-1 (25-20, 23-25, 25-20).

Een team dat bekend staat als een luidruchtige rommelploeg, dat, als ze het op de heupen hebben, goede resultaten afwisselt met onbegrijpelijke dieptepunten. Volleyballend stelt het niet zoveel voor, maar dat proberen ze te compenseren met praten en als dat lukt, ook een dosis vechtlust.

W‚ldsang/Bakkeveen was met slechts 6 spelers afgereisd, Henk-Jan ligt op een Spaans eiland en Tinus moest werken. Gerrit is voorlopig uitgeschakeld.

Na een grote voorsprong te hebben opgebouwd in de eerste set: 16-8 leek er niets aan de hand. Tegen het einde van de set begonnen de Turfhappers nog wat op te spelen, maar de voorsprong was afdoende; 25-20 (1-0).

De tweede set lieten de koplopers het vooral in het begin afweten. Dit onder grote belangstelling van de op het ernaast gelegen veld, waar twee andere teams uit de 2e Klasse aan het spelen waren; Philips en DFS. Hť kijk eens, Bakkeveen staat achter, hoe kan dat nou?? Inderdaad, qua niveau had dat eigenlijk niet gemogen. Maar het niveau van W‚ldsang/Bakkeveen zakte ver weg en speelde de gastheren in de kaart: 12-20. Een eindsprint werd ingezet, maar werd mede door een (overigens goedbedoelende) scheidsrechter om zeep geholpen: 23-25 (1-1).

Enige frustraties leken boven te komen, want het zou toch niet gebeuren dat we tegen deze ploeg voor het eerst zouden buigen?

En zo geschiedde het, dat de moraal werd hervonden, maar niet het gewenste niveau. Dit was echter wel genoeg om weer als overwinnaars van het veld te lopen, waardoor de ongeslagen status voorlopig in stand blijft: 25-20 (2-1).

Aankomende week is alles in ruste en wordt er niet gespeeld. Donderdag 28 oktober speelt W‚ldsang Bakkeveen thuis om 19:15 uur in "De Holten" tegen Philips 1.

Stand aan kop:
1. W‚ldsang Bakkeveen 4-11
2. Z-Up 1 4- 9
3. R.S.O. 1 3- 7
4. Hujades 3 4- 7
5. Philips 1 4- 6

 

(07-10-2004) 

W¬LDSANG/Bakkeveen Heren 1 veel te sterk voor Oerterp 

MARUM- De maandag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oerterp 2 werd er nog met ontzag gesproken over de derby tegen het altijd sterk geachte team. In de wedstrijd van de donderdag er op bleek dit teveel eer voor de (meest) jonge gasten uit Ureterp. Met boter en suiker werd Oerterp in nog geen uur verslagen:3-0 (25-17, 25-18, 25-14).

In de minst interessante wedstrijd van het prille seizoen, werd er weer geen puntverlies geleden door de heren van W‚ldsang/Bakkeveen. Doordat medekoploper Z-Up uit Beetsterzwaag zijn eerste nederlaag moest slikken, staat Heren na drie speelronden alleen aan kop met negen uit drie. Een mooie prestatie voor dit nieuwe team. De wedstrijd tegen Oerterp is snel beschreven: Veel fouten van de Ureterpers en degelijk spel van Heren 1 zorgden voor de terechte uitslag. Goed was het niet, spannend al helemaal niet, maar degelijk genoeg voor weer een driepunter! 

Uitslagen 7 oktober: 

DFS H2 - Turfst. Drachten H3        2-1
Z-Up H1 - R.S.O. H1                    1-2
vc Buitenpost H2 - p.v. Philips H1   0-3
Old Stars H1 - Hujades H3             0-3
 v.v. Bakkeveen H1 - Oerterp H2    3-0

 

stand

team

wedstr.

punten

 

 

 

 1 

v.v. Bakkeveen H1

3

9

 

 2 

Z-Up H1

3

7

 

 3 

Hujades H3

3

5

 

 4 

R.S.O. H1

2

4

 

 5 

p.v. Philips H1

3

4

 

 6 

HVC H1

2

3

 

 7 

Turfst.-Drachten H3

2

3

 

 8 

DFS H2

3

3

 

 9 

vc Buitenpost H2

3

3

 

 10 

Oerterp H2

3

3

 

 11 

Old Stars H1

3

1

 

(30-09-2004)

W¬LDSANG/Bakkeveen Heren 1 ook thuis naar eerste winst!

MARUM- Ook de eerste thuiswedstijd van Heren 1 werd een driepunter, maar zo eenvoudig als vorige week ging het lang niet: 3-0 (26-24, 25-22, 25-15).

Tegenstander was, evenals in de beker, Hujades 3. Na de uitschakeling in de beker, had Waldsang/Bakkeveen nog een appeltje te schillen met deze heren. Vooraf werd er Hujades al getipt als een van de kampioenskandidaten. Dit leken de gasten uit Sebaldeburen ook waar te willen maken. Er ontpopte zich een spannende wedstrijd, met tussenstanden van 7-7, 12-12 en 18-18.

Even leek het er op dat Hujades weer slim gebruik ging maken van het feit dat Heren 1 nog niet helemaal op elkaar is ingespeeld. In een serviceserie liep Hujades weg naar 18-22. Op een sterke service van Tinus werd de achterstand verkleind naar 20-22. om en om werden er twee punten gescoord, zodat Hujades op 22-24 op setpoint kwam. Op de sprongservice van Gerjan wist Hujades geen goed antwoord en kon de bal alleen terugbrengen. In de tegenaanval bracht Klaas-Jan Jan-Willem in stelling en die knalde de 23-24 binnen. De volgende sprongservice werd een ace: 24-24. in de volgende aanval werd Hujades verrast door weer een killing-blok van Jan-Willem: 25-24. Spanning alom en een time-out voor Hujades. Waldsang/Bakkeveen was echter het meest gebaat bij deze onderbreking, want het eerste setpoint werd direct verzilverd: 26-24 (1-0).

In de volgende sets kwam Hujades deze klap niet weer te boven. De 2e set ging eerst gelijk op, maar een service-serie van Henk-Jan bracht een voorsprong van 16-12. Met name Gert wist zich in deze wedstrijd te onderscheiden door rake klappen aan de buitenkant. Deze voorsprong werd goed over de eindstreep gebracht en betekende een 25-22 (2-0) setoverwinning.

De derde set werd een formaliteit. Na een snelle voorsprong voor Waldsang/Bakkeveen van 8-3, met onder meer een schitterende redding van Hans, die in een keer scoorde, werd deze set uitgespeeld met mooi aanvalsspel van Heren 1. De uitslag van 25-15 was dan ook niet geflatteerd en betekende een 3-0 overwinning op een kampioenskandidaat! Waar staat Heren 1 dan, vraagt u zich af? Kijk daarvoor maar naar de stand aan kop na (nog maar) twee wedstrijden:

1. Waldsang/Bakkeveen H1 2-6
2. Z-Up H1 2-6
3. Oerterp H2 2-3
4. VC Buitenpost H2 2-3
5. R.S.O. H1 2-3

 

(23-09-2004)

W¬LDSANG/Bakkeveen Heren 1 soepel naar driepunter

DRACHTEN- In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, trad Heren 1 in het nieuwe sportcentrum in Drachten aan tegen het gerenommeerde Old Stars 1: 3-0 winst (25-16, 26-24, 25-14).

Line-up seizoen 2004/2005:
In Heren 1 spelen dit jaar als spelverdelers Klaas-Jan, Hans en Tinus. Als hoofdblokkeerders hebben we naast Jan-Willem en Henk-Jan ook Gerrit. In de hoofdaanval acteren naast Richard een tweetal nieuwe gezichten, Gert Dijkhuizen en Gerjan Heerkes. Beide spelers kwamen vorig seizoen uit voor het Marumer JMC. De Technisch Directeur van Bakkeveen was er snel bij toen bleek dat dit team op zou worden geheven, en hevelde beide spelers over naar de 1e selectie van Waldsang/Bakkeveen!

Aanvang seizoen:
Na twee trainingen werd de eerste officiŽle wedstrijd gespeeld, in de eerste ronde van de Regiobeker tegen Hujades 3. Om 19:00 uur stond W‚ldsang/Bakkeveen klaar om te beginnen: de wedstrijd bleek te zijn verschoven naar 21:15 uur. Lang wachten en met een speler minder (Tinus moest werken en dus weg) werd met de nieuwe spelers in het team een moeizame start gemaakt. Veel misverstanden leverden Hujades een 2-0 voorsprong in sets op. Op karakter kwam W‚ldsang/Bakkeveen terug in de wedstrijd door twee sets te winnen: 2-2. De beslissende vijfde set werd helaas verspeeld na voorsprongen van 4-1 en 10-7. Het nog niet goed op elkaar ingespeeld zijn bleek teveel punten te kosten en leverde een nederlaag op in de beker: 12-15 (2-3).

Trainers:
In de personen van Klaas en Harriet werd W‚ldsang/Bakkeveen Heren 1 aangenaam verrast, doordat dit tweetal de training van Heren 1 op zich gaat nemen. Na een tijdje zal worden geŽvalueerd door de trainersstaf, of het in te passen blijft in hun drukke tijdsschema, tot die tijd is Heren 1 zeer verheugd met deze geste!


Old Stars 1:
Dan het wedstrijdverslag dat u onder de kop van dit stukje zou verwachten: de seizoensopening tegen Old Stars 1 uit en in Drachten.
Dit team, vorig seizoen eigenlijk gedegradeerd, maar door terugtrekkingen alsnog weer in de 2e klasse terecht gekomen, werd in de eerste set volledig onder de voet gelopen door W‚ldsang/Bakkeveen:
25-16 (1-0).

De tweede set ontpopte Old Stars zich als de angstgegner waar elke tegenstander bang voor is tegen deze ploeg. Met enthousiasme en zeer rommelig spel namen de gastheren voorsprongen van 4-7 en 10-16. Op 16-22 leek het eerste setverlies er aan te komen, maar op 24-24 kwam Heren 1 weer langszij. Twee goede services leverden teveel problemen op voor Old Stars en met 26-24 werd de tweede set gewonnen: 2-0.

De derde set werd een copie van de eerste. Met veel machtsvertoon kreeg Old Stars geen enkele kans meer: 25-14 (3-0).

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 09-04-2005 23:09