snert_2002
Home ] Up ]

 

Snertactie volleybal vereniging.

Conclusie: de complimenten voor de kok(s)
zie pagina 2 voor de gebeurtenissen van de zaterdag.

Zaterdagochtend 5 januari 2002 is de traditionele snertactie (4e op een rij) van de volleybal vereniging gehouden. We troffen het echt met het weer: koud, vriezend weer met een zonnetje. Dus echt "snert-weer". Bij De Dwaler hadden ze al een vooruitziende blik: er is meer snert gekookt dan aanvankelijk de bedoeling was, gezien de weersomstandigheden. Ook het publiek dat vrijdagavond een kijkje in de keuken kwam nemen, meldde al dat zaterdag snert op het menu zou staan.

We waren natuurlijk erg benieuwd hoe onze nieuwe snertleverancier De Dwaler (Ronald Fokkema en medewerkers) het ervan af zou brengen. In december was er het overleg met de Keuringsdienst van Waren over wat wel en wat niet verantwoord was te leveren. Donderdag en vrijdag voor de snert-zaterdag was het voor de medewerkers van "De Dwaler" een heel geregel om al het benodigde materiaal te verzamelen. Hierbij valt te denken aan grote pannen, kleine warmhoud containers om de snert naar de klanten te vervoeren, extra ketels voor het koken van de snert, plastic handschoenen voor de snertbezorgers, etc. Uiteindelijk lukt dat vrijdagmiddag. Ook de ingrediŽnten voor vele 100'en liters snert zijn dan binnen; de vele kilo's vlees zijn dan al gekookt.

Vrijdagavond om 10 uur en na de kop koffie begint een ploeg van 4 personen met de eerste van 3 kookrondes van ruim 200 liter snert. Uiteindelijk zijn er een stuk of 8 personen in touw: hand en spandiensten en hulp bij het snijden van 4 kratten uien. Dit heeft heel wat tranen opgeleverd. De wortelen, prei etc zijn al gesneden geleverd, evenals het spek. Het publiek bestaat in hoofdzaak uit cafť gasten.
Gedurende de nacht is men met 5 personen in touw geweest: 2 meesterkoks en de anderen als amateur-koks. Tegen de ochtend bleek voor de werkers de moeilijkste periode; daarna was men weer "kip-lekker". Overigens komt er 's ochtends om 5 uur al iemand op bezoek: voordat deze persoon naar zijn werk gaat, haalt hij een kop snert als ontbijt.

 

Onderstaande foto's zijn van vrijdagavond 4 januari 2002 in de twee keukens van De Dwaler.
Hier worden twee van de in totaal 6 pannen / containers met erwten gevuld. Het loopt tegen 23 uur.

 

Vrijwilligers assisteren met het verplaatsen van de in "de week" staande erwten.


Met z'n vieren gezellig uien snijden. Maar liefst 4 van deze bakken. Alle andere groente was gesneden aangevoerd.

 

Enkele van de toeschouwers op de voorgrond; de werkers daarachter. In de andere keuken is, rond middernacht, de snert iets te hoog gekomen. 
 

     Mail de webmaster met  info, tips, opmerkingen:  mailto:[email protected]        laatst bijgewerkt: 20-07-03