snert_2002_B
Home ] Up ]

 

Snertactie volleybal vereniging. (pagina 2)

zaterdag 5 januari.

Tussen 8:30 en 9 uur komen de 25 bezorgers van onze volleybal vereniging binnen. Na een kop koffie en instructies omtrent het eventuele wisselen van guldens en euro's vertrekken 11 auto's richting buitengebied. De meeste snert is dan al overgeschept in de isoleer containers. Ja, scheppen, want de grote roerlepels blijven rechtop in de snert staan, zo stevig. De bezorging in de gebieden buiten de bebouwde kom verloopt voorspoedig en er worden geen wissel- of andere problemen gemeld. Als tegen 12 uur ook de bebouwde kom bediend is, blijkt dat meer dan 95% van de betalingen in Euro is afgehandeld. De grootste ontvangen biljetten zijn 50 Euro. Ook blijken er bij telling 21 Eurocenten te zijn "binnengehaald".

Toen de laatste van de 11 bezorgploegen weer binnen kwamen bleek er geen snert meer over te zijn voor een klein deel van de Boskleane (ongeveer 15 woningen). Jammer voor ons, maar vooral voor de betrokken bewoners. Dus is dit deel van de straat volgend jaar als eerste aan de beurt. Wel belde een bewoner van dat deel van de straat en die kon nog aan 2 liter worden geholpen. Er zijn ongeveer 10 personen geweest die rechtstreeks snert bij "De Dwaler" hebben gehaald.
Overal ging de snert vlot van de hand: veel mensen liepen even mee naar de auto om de snert te keuren en bestelden dan meteen een litertje extra. Ook, met name in de buitengebieden, heeft men al een pannetje met geld erin buiten staan als we komen. In 't Ankerplak gaat de bezorging ook vlot, omdat we een kleine container bij ons hadden, die we mee konden nemen 't Ankerplak in.

Alle volleybal vrijwilligers blijken deze ochtend met plezier op pad te zijn geweest: iedereen wil volgende keer graag weer helpen. We hadden meer bezorgers en auto's dan vorig jaar, waardoor alles veel vlotter verliep. De grootste klant heeft maar liefst 7 liter snert in 1x afgenomen. 

Alle kopers bedankt voor het kopen van de snert (of in voorkomende gevallen voor de gift) en tot volgend jaar.
En voor De Dwaler: bedankt voor de goede kwaliteitssnert en wat ons betreft volgend jaar weer met vergelijkbare snert. Aan het begin van de middag waren er al 10 telefoontjes binnen van mensen die de complimenten overbrachten voor de kwaliteit van de snert.
Deze mega operatie voor de Dwaler is aan het begin van het nieuwe jaar meteen goed geslaagd. En puntje ter verbetering: goed afspreken wie 's nachts kan gaan slapen, anders beleeft de gehele Dwaler een zware zaterdag. Maar het was dan tijdens de voorbereiding en de nachtelijke kook-uren ook wel even stressen, en dat wilde niemand eigenlijk missen.

Onderstaande foto's zijn van zaterdagochtend 5 januari 2002.
's Ochtend rond half negen is de laatste snert klaar. En de snert is bijzonder stevig: de roerlepel blijft rechtop staan, terwijl de snert net iets onder het kookpunt is.
Een aantal van de 25 bezorgers vertrekken voor de tweede ronde.

 

Snert werd in pannen gehaald (links) en in kleine containers met auto's rondgebracht. Freek draagt een container naar de auto.
Hier een wat grotere container, die via de vijfde deur de auto in gaat.

 

De laatste snert van dit team wordt tegen 12 uur aan de Heidkamp bijeen geschraapt. Van links naar rechts: Korrie, Sander, Gerben en Hariette. Chauffeur Albert kon net de camera ontwijken.

 

Na afloop. Hier was het om begonnen: allemaal vrijwilligers die de euro's wel eens vast wilden houden en natuurlijk ..... tellen. De stapeltjes munten liggen achter op de tafel. Dit alles met warme chocolade melk, want buiten was het best wel koud.
 

     Mail de webmaster met  info, tips, opmerkingen:  mailto:[email protected]        laatst bijgewerkt: 11-08-02