beker_2002
Home ] Up ]

 

beker_2

Heren-1 in finale Bekercompetitie Rayon Drachten.

"Vrijdagavond 26 april 2002 rond 22:30 uur weten we waarschijnlijk of ze het hebben gehaald", schreven we vorige week. Het was ruim elf uur toen de bekerfinale beslist was. 

De aanleiding:
Ons heren-1 team is voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging doorgedrongen tot de finale van de rayon beker. De finale wordt op vrijdagavond 26 april in de sporthal van Bergum ("Westermar") gespeeld. Tegenstander is H.V.C.-1 (Harkema). Ook in de competitie zijn deze teams elkaar al tegengekomen. Bakkeveen moest daarbij steeds het onderspit delven. Maar deze keer is het echt menens. Met een bus vol supporters zal naar Bergum worden afgereisd. De bus vertrekt rond 20 uur uit Bakkeveen (parkeerplaats Jodel Lowina). Terugkeer is afhankelijk van de duur van de wedstrijd, maar rond half 12 terug in Bakkeveen. Je kunt gratis meereizen. Na afloop hopen we bij Jodel Lowina het kampioenschap te kunnen vieren. En wordt ons heren-1 toch tweede: dan bouwen we ook een feestje. 

In de competitie is heren-1 op de tweede plaats geŽindigd; HVC is met een verschil van 10 punten kampioen geworden. Hieronder enkele foto's en een verslag van de wedstrijd. (2 pagina's).

 

Een overvolle bus op weg van Bakkeveen naar Burgum. Er moesten 4 van de in totaal 59 passagiers staan. De aankomst bij de sporthal Westermar in Burgum. Het is slecht weer: regenachtig en al wat donker om 20:40 uur. De bus zie je op de achtergrond.
Bakkeveen begint tegen half 10 aan de topper. Gezien de stand in de competitie is HVC de gedoodverfde winnaar. Maar als Bakkeveen z'n dag heeft, dan zou het moeten kunnen. Opgezweept door het massaal aanwezig Bakkeveen publiek loopt de eerste set voor Bakkeveen goed. Steeds met een punt of 3 voorsprong tot 23-23. Dan gaat het gelijk op. Maar uiteindelijk wint Bakkeveen de eerste set met 28-26. Lekker spannend, vooral voor het publiek.
Tegenstander HVC heeft vorig seizoen de bekerfinale gewonnen, terwijl men toen nog derde klasse speelde. Dit tekent wel de klasse van HVC. Het blijken vele hoofd- en promotieklasse spelers te zijn. Ze zijn er een aantal jaren tussenuit geweest en nu weer van onderaf aan begonnen. Maar de techniek en ervaring is bij hun nog steeds ruimschoots aanwezig.
De tweede set begon dramatisch voor Bakkeveen. Al heel snel op een 5-1 achterstand. De concentratie lijkt weg en Harkema gaat op routine draaien. De 2e set weggespeeld met 25-13.

De 3e set gaat het gelijk op tot rond de 20-20. Dan gooit Harkema er nog een schepje bovenop en maakt Bakkeveen een paar slordige foutjes: 25-22 verlies. Maar het is "best of five", dus ?

Rechts de bijna half meter hoge beker waar het allemaal om begonnen is.

Time-out in de vierde set. Nog steeds enkele punten achterstand. Het touwtje is nog niet geknapt, maar is wel strak gespannen. Is er nog voldoende concentratie en energie om een paar punten extra te scoren?
Deze supporter ziet het helemaal zitten (ook na afloop in Jodel Lowina).

 

De publieke tribune in de Westermar te Burgum. Bijna allemaal Bakkeveen supporters. Ruim 60 in aantal, want er zijn ook enkele met eigen vervoer gekomen. Op moment van deze foto heeft een aantal supporters even een time-out genomen in de kantine. Ze zijn nog deels achter de ramen (boven) zichtbaar. 
klik hier voor de vervolg pagina.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 09-04-2006 14:49