FvdVelde
Home ] Up ]

 

singels_2
singels_3
singels_4
FvdV_historie
FvdVelde_2
FvdVelde_3
FvdVelde_4
FvdVelde_5
FvdVelde_6
FvdVelde_7
FvdVelde_8
/FvdVelde_9

Vertrek F. van der Velde en de bouw van een nieuwe woonwijk.

Op deze en onderliggende pagina's wordt de verandering rond het terrein van F. van der Velde in woord en beeld gebracht. Het verhaal begint met de brand medio 80'er jaren en gaat door tot het begin de de bouw van woonwijk de Singels eind 2001.

De opbouw van het imperium van F. van der Velde is te vinden op FvdV_historie.

In 1985 voltrok zich in Bakkeveen een ramp. Er was brand uitgebroken bij de grootste werkgever: Groothandel F. van der Velde B.V.. Met uitzondering van de showroom en een deel van de kantoren viel het gehele complex ten prooi aan de vlammen.

Maar na ruim een jaar was het gehele bedrijf herbouwd en weer veel groter geworden.

Eind februari 2000 is er een definitief einde gekomen aan meer dan 50 jaar Van der Velde in Bakkeveen: de verhuizing naar industrieterrein Drachten Azeven. Voor een groot aantal medewerkers uit Bakkeveen zal het fietstochtje wat langer worden (of wellicht de auto??). En hoe het verder gaat in Bakkeveen ?? (bepaald niet slecht).

Hieronder en op de onderliggende pagina's de foto's van het vertrek en de nieuwbouw te Drachten-Azeven.

Hier twee foto's (Oene Roelsma) van de brand van 1985.F_van_der_velde_brand_1.jpg (7202 bytes) f_van_der_velde_brand_2.jpg (7496 bytes)
F-van_der_velde_vertrek_1.jpg (12641 bytes)
Deze foto en de twee daar weer onder geven de situatie op vrijdag 25 februari 2000 's ochtends tussen 8:15 en 8:30 uur. De zon komt op tussen de wolken door en de rij bedrijfswagens van F. van der Velde maakt de laatste tocht door Bakkeveen.F-van_der_velde_vertrek_1.jpg (12641 bytes)
klik hier voor vervolg.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 24-07-2006 14:26