ronde_ronostrand
Home ] Up ]

 

De ronde van het Ronostrand zou op 14 april 2001 worden verreden. Maar door de MKZ-problematiek en de toen recente uitbraak in N.O. Friesland (10 april) is de ronde in 2001 afgelast.
De ronde van het Ronostrand op 8 april 2000
. Vorige jaren waren er 5 categorieŽn; dit jaar slechts 2. Hierdoor was het aantal doorkomsten in Bakkeveen veel minder dan in voorgaande jaren.
Bij de amateurs/ clubteams is de ronde gewonnen door Albert Schurer (geboren en getogen in Bakkeveen, maar nu wonend in Drachten en sinds 2001 weer in Bakkeveen).

Onderstaande foto's zijn om iets na 14:00 uur genomen vanaf de kruising Tsjerkew‚l / MjŻmsterwei.
De toelichtende tekst staat steeds boven de foto's.


De doorkomst van een motor agent geeft aan dat het niet lang meer duurt, voordat de fietsers langskomen. Het verkeer wordt stopgezet langs de kant van de straat (zo mogelijk in de berm).ronostrand_1.jpg (13360 bytes)
We kijken hier in de richting van de Mjumsterwei. Het peloton fietsers is nog geheel kompleet. Vlak voor de camera staat Wiebe Bosma, die het verkeer vanuit het centrum moet tegenhouden. Hij is tevens organisator van de jaarlijkse wielerronde van Bakkeveen. ronostrand_2.jpg (13396 bytes)
 

Het peloton moet even in de remmen om de haakse bocht richting Tsjerkewal (en Waskemeer) te halen.ronostrand_3.jpg (17607 bytes)

Hier weer luttele seconden later de wielrenners op de rug gezien op weg naar Waskemeer, Haule, Haulerwijk en dan verder via Een naar Roden. Links de winkel van slagerij Van Eik.ronostrand_4.jpg (16455 bytes)
 

De staart. Nog 1 fietser achter de politiemmotor. Daar links van, de motor met rijdende camera. Een lange colonne begeleidende auto's completeert de stoet. ronostrand_5.jpg (14883 bytes)

Hier enkele materiaal- en bezemwagens. De ronde voerde ongeveer 8 kilometer door Bakkeveen. Deze ronde is (vandaag) 5x gereden. ronostrand_6.jpg (16774 bytes)

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 24-07-2006 14:16