MKZ
Home ] Up ]

 

mkz2
mkz3
mkz4

Mond- en klauwzeer gevolgen in en rond Bakkeveen

[ 29 april 2001 ]
Na de MKZ uitbraak van 11 april is er tot eind april geen nieuwe uitbraak meer in Friesland geweest. Vanaf vrijdag 27 april zijn de grootste delen van de natuurgebieden rond Bakkeveen weer vrijgegeven voor het publiek. Alleen gebieden met loslopende even-hoevigen zijn nog afgesloten. Dit betreft een klein aantal paden op de Duurswouderheide en de heide van Allardsoog. Hiermee wordt zoveel mogelijk contact tussen mens en even-hoevigen voorkomen (medio mei 2001 zijn ook die terreinen weer geopend).

[ 15 april 2001 ]
Sinds woensdag 11 april ook in noord-oost Friesland MKZ. Dit is ongeveer 50 km ten noorden van Bakkeveen. Het is momenteel nog een raadsel hoe het virus in de omgeving van Anjum en Ee terecht is gekomen. De hoop bestond dat het MKZvirus niet uit de driehoek Zwolle - Deventer - Apeldoorn zou ontsnappen. Maar dit gebeurde dus toch. Wilde iemand in een emotionele bui een geitje redden en ver weg brengen of zijn het ganzen die het virus uit Engeland hebben meegenomen? 
Hoe dan ook: de gevolgen van deze nieuwe MKZ uitbraak gaan ook Bakkeveen niet voorbij.  

De linten bij de boerderijen zijn weer strakker gespannen. Voor de recreanten, burgers en "buitenlui" zijn er nu ook gevolgen: alle natuurgebieden in de omgeving van Bakkeveen zijn afgesloten. Dit blijkt ook voor de verharde fietspaden door deze gebieden te gelden.

Bakkeveen en omgeving houdt natuurlijk zijn hart vast: blijven we gevrijwaard van het onheil of niet.
Wel heeft de MKZ een groot probleem in Noord-Ierland (tijdelijk) opgelost: De oranje marsen zijn tot nader order afgelast.
Op de pagina's mkz3 en mkz4 de Bakkeveen foto's van vlak voor de paasdagen.

[ 25 maart 2001 ]
Op 5 plaatsen in Overijssel langs de rivier de IJssel is daadwerkelijk Mond- en KlauwZeer vastgesteld. Bakkeveen is er een kleine 100 km van verwijderd, maar ook hier beseft iedereen dat het kantje boord wordt of de besmetting kan worden gestopt. 
Aan de oostzijde van Bakkeveen is al enkele weken een natuurgebied afgesloten voor het publiek. Op boerderijen zijn bezoekers niet welkom. Onderstaand en op de tweede pagina een selectie van de foto's gemaakt tijdens een auto (!!) ritje op zaterdagmiddag 24 maart in en rond Bakkeveen langs de openbare wegen.

 

 t Fryske Gea heeft al enkele weken het natuurgebied bij Allardsoog afgesloten voor publiek. De dieren zijn bij elkaar gedreven in groepen, zodat de kans op contact met andere dieren en mensen klein geworden is.De tekst laat niets aan onduidelijkheid over !


Aan de Biskop is de toegang nog niet geblokkeerd, maar wel maatregelen nemen.

Voor het geval iemand nog het lef heeft het hek te openen staat er nog de kuilvoer-happer. Een onneembare vesting aan het Mandefjild..


Ook aan het Mandefjild; een blokkade door een kipwagen.

Aan de Nije Drintsewei moet je eerst toestemming hebben.


Het fietspad tussen het Mandefjild en de Nije Drintsewei is ook afgesloten.Aan beide ingangen is onderstaande tekst te vinden.
voor vervolg klik hier.  
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster info@bakkeveen.nl                        bijgewerkt: 22-04-2006 23:31