hemelvaart
Home ] Up ]

 

Hemelvaartsdag 2001

Het weer maakt de dag: dus kon Hemelvaartsdag 2001 (op 24 mei) niet meer stuk. Temperaturen van iets boven de 20 graden, diepblauwe luchten, alleen een beetje veel wind uit de noord hoek.

Voor Bakkeveen werd het een redelijk drukke dag. Hieronder een impressie van enkele terrassen in het centrum en rondom Dúndelle en de "duinen".
Het spiksplinter nieuwe terras van Jodel Lowina is rond 3 uur in de middag al lekker gevuld.
En bijna geen auto's op de parkeerplaats van Jodel Lowina. Als je goed op de foto kijkt zie je voor de gebouwen van de Alpenhut (rechts op de foto) heel veel fietsen geparkeerd.(zie ook fotootje helemaal rechtsonder)
Snackbar De Kolk had het rond 15 uur ook al druk. Ze hebben daar zeker wat te vieren. Ze zijn uitgeroepen door de beste Food Planet van Noord-Nederland !!
De auto's zijn wel wat ruim geparkeerd, maar de parkeerplaatsen bij Dúndelle waren aan deze zijde geheel vol: 6 rijen van elk 20 auto's. Bij de voetbalvelden waren nog 2 lege rijen (maar die lagen dan ook in de hete zon).


Alleen al de diepe blauwe luchten geven aan dat het prachtig weer is. Als je goed op de foto kijkt, zie je her en der groepjes mensen in de zon liggen.

Ook op deze foto zou je de zonaanbidders moeten kunnen onderscheiden (op de originele foto's lukt dat overigens met gemak). Dat het vol is in de duinen? nee, dat kun je ook weer niet zeggen.
De terrassen bij Doolhofpark Dúndelle waren ook redelijk bezet. Opmerkelijk was het grote aantal fietsen. Onderstaande foto laat daarvan een deel zien.

Ondanks dat het ook weer niet echt zomerse temperaturen waren, toch veel mensen in het zwembad. Dat is op deze foto niet te zien: het waterniveau ligt lager dan het maaiveld. Wel op de achtergrond het duikbad met de beroemde 3 vensters, waardoor je van buiten ook onder water kunt kijken.

De zonneweide ligt net in de luwte van de bossages. Op de achtergrond het duikbad.
En op de fietspaden was het opletten: jong en oud (sommigen met jas en anderen in bijna niets) genoten van het prachtige weer.

Tegen 18 uur werd het bewolkt en meteen een stuk kouder (een graad of 15). Morgen en de rest van dit weekend beloven mooi weer op te leveren.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 22-04-2006 23:35