Hemelvaartsdag 2002

Vorig jaar (2001) viel Hemelvaart op 24 mei. Het weer was toen zeer goed: temperaturen van iets boven de 20 graden, diepblauwe luchten, alleen een beetje veel wind uit de noord hoek.

Dat was 2001, vorig jaar. Dit jaar viel Hemelvaart 2 weken eerder: op 9 mei 2002. Ook dit jaar ging het redelijk goed met het weer. Na een eerste week mei-vakantie met slecht weer, was het de gehele Hemelvaarts-week een stuk beter met het weer. Alle campings in Bakkeveen bleken zo goed als vol te zitten.

dag max. temperatuur bewolking/zon
donderdag 22 graden laaghangende bewolking >> licht bewolkt
vrijdag  24 graden hoge bewolking >> geheel bewolkt   drukkend
zaterdag 14 graden geheel bewolkt/vrijwel droog; geen zon
zondag 15 graden geheel bewolkt >> licht bewolkt

Voor Bakkeveen werd het een redelijk drukke dag. Hieronder een impressie van enkele uitgaans gelegenheden in Bakkeveen op donderdag 9 en vrijdag 10 mei. Zaterdag was spelbreker en zondag deed z'n naam eer aan: in de middag veel zon.

Op vrijdagmiddag deed een caravan van 3 huifkarren Bakkeveen aan. Op de linker foto gaat men rusten op het terrein dat met name zondags vol staat met geparkeerde auto's bij het Doolhofpark Dúndelle. Op de rechter foto trekt men weer verder.

 

Antiquair Hoogeveen maakt een proefritje in 1 van z'n Oldtimers. 

 

Op het fietspad langs de vaart tussen Bakkeveen en Waskemeer troffen we dit tafereel. De eiken beginnen nu ook groen te worden.

 

Recreatiecentrum De Wâldsang had geen plekje meer leeg. Alle verhuur fietsen waren de deur uit. Dat gold ook voor bijna alle kano's en kajaks. Op bovenstaande foto's komen de eerste roeiers tegen 16 uur weer terug en leveren de vaartuigen weer in.

 

Bijna in het centrum van Bakkeveen komen kano's van waarschijnlijk De Huifkar binnen op de kluunplaats. De parkeerplaatsen bij vakantiecentrum 't Hout waren afgeladen vol, zodat er ook al auto's langs de straat moesten parkeren. Naast de 3 speeltuinen was ook het zwembad in 't Hout geopend.
klik hier voor pagina 2
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 12-05-2002 18:24