royal_1
Home ] Up ]

 

royal_2
Royal Enfield treffen 2002 in Bakkeveen

In het weekend van 16-18 augustus 2002 kwamen ongeveer 170 van de 280 leden van de Royal Enfield Club in Bakkeveen op kampeerboerderij "De Harmsdobbe" bijeen voor hun jaarlijkse treffen. Organisator was dit jaar het Groningse lid Theo Kuiper. 

Royal Enfield is het oude Engelse motormerk dat van 1898 tot 1970 motorfietsen fabriceerde. De 280 leden proberen het merk levend te houden. Er waren in dit kampeerweekend, naast de Nederlanders, veel Engelsen en een enkele Duitser aanwezig. 

Theo had kampeerboerderij "De Harmsdobbe" in Bakkeveen uitgezocht voor dit kampeerweekend. Een groot deel van de leden was met de originele Royal Enfield motor aanwezig. Enkelen hadden gezinsleden met de auto meegenomen. Ook waren er een paar buitenbeentjes: Triumpfs en 1 Honda.

Vrijdag was het een gezellig samenzijn op het tentenkamp: sterke verhalen en natuurlijk elkaars motoren bewonderen. Na een kampvuur en vooral veel bier zocht ieder die in de nacht z'n tent op. Zaterdagmiddag, na de ontnuchtering, stond een toertocht op het programma door delen van de gemeenten Opsterland en Ooststellingwerf. 's Avonds barbecue gevolgd door de traditionele spelletjes. Zondag in de loop van de dag vertrokken de meeste motorrijders weer huiswaarts.

Klik hier voor meer informatie over Royal Enfield.

Hieronder en op de volgende pagina een foto-impressie.

 

Vrijdagavond: sommigen maken nog even een ommetje door de omgeving; anderen blijven om wat te kletsen en vooral voor een biertje.

 

Een deel van het tententerrein op zaterdagmiddag even voor vertrek van de toertocht.

 

Bijna 100 van de aanwezige motorrijders gaan onder prachtige weersomstandigheden mee voor de toertocht. Hier de voorbereidingen.

 

Er is een enkele dissonant: een Honda......... Maar toch bijna allemaal Royal Enfields in diverse leeftijden.

 

Vertrek van de toertocht rond 13:30 uur. Links de voorhoede van de eerste groep en rechts de middenmoot van groep 2.

klik hier voor vervolg.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 22-04-2006 23:31