schaatsen_1
Home ] Up ]

 

schaatsen_2

Schaatsen & priksleeŽn op de vaart

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van buurtvereniging De W‚l'n was het vinden van vrijwilligers voor de "ijscommissie" niet een lastig onderwerp. De kans dat de commissie in actie moet komen is immers niet zo groot.

Maar nauwelijks een maand later kondigen alle weerprofeten al vorst aan. Op zondag 8 december begint de vorst en de daarop volgende woensdag is het ijs van de vaart al sterk genoeg voor de meeste schaatsers. 

Omdat de Elfstedentocht te hoog gegrepen is, organiseert de ijscommissie (Bonne van der Bos, Klaas ten Hoor en Evert Russchen) van de buurtvereniging op "haar vaart" tussen "de wallen" prikslee wedstrijden. 

Aanvang zaterdagmiddag 14 uur, staat op de uitnodiging. Er wordt voor een "koek en zopie" tent gezorgd, fleurige muziek, niet al te veel wind tussen de wallen en fantastisch ijs. Zowel bij de jeugd als bij de volwassenen zijn er 12 deelnemers.

Hieronder (en op de volgende pagina) een foto impressie van zaterdagmiddag 14 december 2002. Locatie: vaart ten zuiden van het centrum. 

Onder de feestverlichting amuseren velen zich op het ijs.

 

Johannes Schotanus (links op foto) tegen Wouter Bron (onze Nederlandse kampioen Superklasse grasbaanraces). 

 

De "koek en zopie" tent op het ijs. Bediening door Hilly Veenstra.

 

Naarmate de middag voortschrijdt, komt er meer belangstelling voor de warme chocolade melk en koek.

 

"klaar voor de start .........."

 

Hennie Russchen (oudste deelneemster) in een "fel gevecht" verwikkeld met Johannes Schotanus.

 

Wouter Bron verliest even de grip op het ijs bij het keerpunt bij Bonne van de Bos.

klik hier voor vervolg. 

Sfeervolle muziek op het parcours met traditionele apparatuur. 

 

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 22-04-2006 23:30