opening
Home ] Up ]

 

De bouw van de Singels
overdracht van de bouwer aan de gemeente 21 april 2004.

Op woensdagmiddag 21 april 2004 werd de nieuwbouwwijk door de bouwers aan de gemeente overgedragen. In een periode van ongeveer 2,5 jaar zijn er 48 woningen verrezen en bewoond.

 

Nabij de ingang van "De Singels" werd de overdracht van de nieuwe wijk van de bouwer "Van Wijnen" aan de gemeente Opsterland gevierd. Alle kinderen uit Bakkeveen waren uitgenodigd en de bewoners van De Singels zelf. Maar daarvan moesten de meesten verstek laten gaan wegens hun werk.

3 Clowns hebben de kinderen ruim 2 uren lang vermaakt. De symbolisch aangeboden speeltuin attributen bleken van deplorabele kwaliteit. Vreemd dat Van Wijnen en Van der Wiel daar hun naam aan verbonden hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Het aanbieden van de cheque ter waarde van € 5000,-- voor kwalitatief goede speeltoestellen in De Singels. Eerder had de gemeente Opsterland hier al € 4000,-- voor beschikbaar gesteld. Wethouder Duursma wordt zelf tot burgemeester verheven, maar de hoed blijkt niet helemaal te passen.

 

 

En met de schommel loopt het natuurlijk ook niet goed af.

 

De drankjes en hapjes zijn in de tenten te halen; ook daar de speeches van wethouders Duursma en een vertegenwoordiger van Van Wijnen.

 

Een toespraak voorbereiden met allemaal kinderen in de tent is niet nodig. Binnen een paar minuten rond Duursma zijn speech af en kunnen de kinderen weer hun gang gaan. Op de rechterfoto staat Wethouder Duursma al met de schaar te wachten.

 

 

 

En dan   .... de officiële openingshandeling. Wethouder Ate Duursma zal samen met 1 van de kinderen het lint doorknippen.

Even wachten op het teken van 1 van de clowns.

 

 

En de opening (eigenlijk overdracht) is op 21 april 2004 om 15:42 uur een feit.

 

Na de openingshandeling mochten de kinderen de ballonnen loslaten.

Slechts 1 probleempje: een aantal ballonnen bleef in de (nog kale) beukenboom steken.

 

 

Niet alle ballonnen gingen meteen de lucht in.

In de rij voor de suikerspin .......

Drukte bij de poffertjes kraam en rechts smullen .........

Tot slot: De Lange Singel tegen de bosrand. De foto is vanaf het bruggetje naar de bossen genomen. 3 van de 5 typen woningen zijn op deze foto te zien: de Hazelaar links, achteraan een Esdoorn en rechts een aantal Lijsterbessen.
 
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 27-07-2006 20:23