bouw_2
Home ] Up ]

 

 

Start van de bouwwerkzaamheden (16 november 2001)

Op deze pagina een impressie van de formele start van het project "De Singels". Vrijdagmiddag 16 november 2001 om iets na 14:30 uur sloeg wethouder Duursma van gemeente Opsterland de eerste paal (eigen de laatste van de eerste bouwfase). Het was droog weer en eigenlijk warm voor de tijd van het jaar. Van Wijnen had een tent laten plaatsen voor de gasten.
De toekomstige bewoners uit Amsterdam voor hun bouwperceel nummer 29.

Ook voor bouwperceel 27 werd de familie van de toekomstige bewoners op de gevoelige plaat vastgelegd.
Eigenlijk kwam wethouder Duursma de laatste paal slaan. Hier beklimt hij in de rode overal de hei-installatie.
De onthulling van het naambord "De Singels Bakkeveen" door wethouder Duursma van de gemeente Opsterland.
Wethouder Duursma memoreerde in zijn toespraak de overwegingen van de gemeente Opsterland alvorens het project "De Singels" gestart kon worden.
Horeca groothandel Van der Velde is in 1997 opgegaan in Sligro. Sligro had behoefte aan een danige vergroting van het gebouwen complex. De gemeente streefde naar behoud van de werkgelegenheid in de gemeente en is erin geslaagd met Sligro overeenstemming te bereiken een nieuw complex op te richten op industrie terrein Azeven te Ureterp/Drachten (op ongeveer 8 km afstand). De gebouwen van Van der Velde zijn in 2000 afgebroken.
Onderhandelingen met de projectontwikkelaar Van Wijnen leidden tot het plan "De Singels" op een uniek terrein geflankeerd door de terreinen van Natuur Monumenten.
In een tent op de toegangsweg kwamen de genodigden en toekomstig bewoners samen voor de toespraken, een echte "De Singels" paraplu en natuurlijk de drank. En de wethouder roemde ook nog even de services van de gemeente: "elke week komen we langs om het vuilnis te halen en slechts 1x per jaar voor de OZB.
Klik hier voor vervolg.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 27-07-2006 20:22