afscheid
Home ] Up ]

 

Waardig afscheid midwinterconcert

Met een spetterende muziekavond werd in een bomvolle zaal van gereformeerde kerk "De Mande" vrijdagavond 24 januari afscheid genomen van het midwinterconcert. Het was voor de 11e en laatste keer in Bakkeveen. 

De Spijkerpakkenband o.l.v. Sytze van der Hoek en de gezamenlijke dorpskoren o.l.v. dirigent Germ Nicolai met 5 accordeonisten en organist Theun Zwart brachten een fantastische vertolking van The Rose als slotstuk.

Volgend jaar zal het midwinterconcert "nieuwe stijl" in Ureterp (De Wier) worden georganiseerd. In Bakkeveen wordt gestart met een zangkoren festival voor populaire volksmuziek. Deze draagt de nam "Ed Bouma Sjong Festival". Wijlen de heer Bouma was medeoprichter van het midwinterconcert en muzikaal leider van de toenmalige zanggroep "Ljocht" in Bakkeveen. 

Dit laatste midwinterconcert in Bakkeveen werd afgesloten met de huldiging van organisator en medeoprichter Germ Nicolai en zijn vrouw Thea voor de grote bijdrage die zij altijd hebben geleverd aan het muziek leven in Opsterland en de Spijkerpakkenband in het bijzonder. Dirigent Sytze van der Hoek bood bloemen en een herinnering aan. 

[foto's Willem Dolstra, tekst samengevat uit artikel Woudklank 30 januari 2003 van Willem Dolstra]

 

Overzicht van musici en publiek tijdens het optreden van vrijdag 24 januari 2003.

 

Organisator Germ Nicolai en zijn vrouw Thea worden toegesproken door dirigent Sijtze van der Hoek. 

 

Organisator Germ Nicolai en zijn vrouw Thea worden gehuldigd.

 

klik hier voor het optreden in 2002

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 22-04-2006 23:32