Midwinterconcert
Home ] Up ]

 

midwinter_2
midwinter_3
midwinter_4
afscheid

MIDWINTERCONCERT BAKKEVEEN

DŪNSJONGERS SPECIALE GAST

Op vrijdag 25 januari heeft voor de 9e achtereenvolgende keer in geref. Kerk "De Mande aan de Tsjerkewal in Bakkeveen het jaarlijkse midwinterconcert plaatsgevonden. 

Bijna 200 bezoekers konden van 3 optredens genieten:

  • Een vaste gast op het midwinterconcert is de Fryske jeugdbrassband o.l.v. dirigent Dirk Lautenbach. Talentvolle jonge muzikanten uit de hele provincie geven een demonstratie van sfeervolle brassbandmuziek in al haar facetten. In de nieuwe cd "Greideroos" is de jeugdbrassband samen met Piter Wilkens regelmatig te beluisteren op Omrop Fryslan.

  • Evenals alle voorgaande jaren is ook de Spijkerpakkenband onder leiding van de gedreven dirigent Sijtze van der Hoek weer van de partij. Afgelopen zomer heeft de brassband deelgenomen aan het Wereld Muziekconcours in Kerkrade en is gepromoveerd naar de tweede divisie met een gemiddelde score van 9,37. De populaire band kwam minder dan een halve punt tekort voor een wereldtitel.

  • Speciale gast op deze muzikale avond is het Bakkeveenster dorpskoor de Dūnsjongers onder leiding van dirigent Germ Nicolai. Het koor heeft in de afgelopen twee jaar een geheel eigen plaats ingenomen in het dorpsleven en zal op het midwinterconcert verschillende variaties van bekende volksmuziek ten gehore brengen.

Hieronder een foto-impressie van het optreden van de Spijkerpakkenband. Enkele andere foto's volgen binnen een week. (onderstaande foto's moesten vanwege moeilijke lichtcondities met (te) lange openingstijden van de sluiter gemaakt worden; hierdoor her en der niet al te scherp.)

Op de onderliggende pagina's een 3-tal korte geluidsfragmenten: opgenomen tijdens het optreden van de Spijkerpakkenband.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 22-04-2006 23:32