Oud_en_nieuw_2003
Home ] Up ]

 

Oud en nieuw 2003/2004 in Bakkeveen

3 foto's van the day before en dan D-day: 31 december 2003

klik hier voor de feestverlichting 2003 en de uitkomst van de bijbehorende prijsvraag.

 

Het jaar uitknallen in de Duinen enkele dagen voor 31 december. (foto hieronder en rechts). In de cirkel op de rechterfoto het deksel bezig met een grote ruimtevlucht.

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdagochtend 30 december gaat de eerste mobiele lanceerinrichting alweer richting duinen. Maar hopen dat het voertuig de grote finale op 31 december bij de gymzaal nog kan meemaken.
 

En dan nu: 31 december tussen 14 en 15 uur.

Het is wat mistig weer; het is vrijwel windstil. Door de rook die blijft hangen zijn de foto's niet helemaal scherp. Temperatuur: ietsjes boven het vriespunt. Alleen ontbrak volgens bezoekers de "koek en zopie" tent. Volgens ingewijden was het wat minder druk met publiek dan vorig jaar (ook ontbraken er enkele traditionele knallers). Hieronder een kleine foto impressie.

 

Wel carbid schieten, maar niet drinken was de waarschuwing die beide stadswachten aan de carbidgroep meegaven. We hebben geprobeerd zoweinig mogelijk Heineken op de foto's te zetten, maar dat viel niet mee. Op de foto hieronder geheel rechts; hierboven het papieren schot.

 

De deksels worden weer over de passende bussen verdeeld en rechts wordt "het kanon" geladen. Nog een paar seconden voor het schot.

 

Hieronder een zeer goed schot. Het deksel in de zwarte cirkel. Op de foto hiernaast stijgt het deksel nog verder boven de bomen uit.

 

Links is het echt zwoegen om deksels terug te halen, rechts is een echte bouwvakker aan het werk: de kruiwagen erbij.

 

Op het gymlokaal. De eerste keer werd de deksel weggeschoten, daarna een paar keer een bal. Toen was dat blijkbaar niet leuk meer en werd de afdaling ingezet. De C2000-antenne mast (op enkele meters afstand) leek interessant, maar te zwaar om te beklimmen.

 

Hierboven in afwachting van de laatste deksels en het vuur. Sommigen moeten nog even "goed schudden".
Hierboven de klap die ............ maar niet kwam. Eerst de bal i.p.v. deksel recht de lucht in. Daarna met deksel verticaal. De eerste keer knalde meteen goed. Maar de poging op de foto lukt gewoon niet. Expert 3 probeert nu de goede vonk te genereren. Expert 4 is al onderweg om het "in his way" te doen. Expert 5 wacht af.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 24-07-2006 13:50