Scouting
Home ] Up ]

 

Scouting_2

42e Noordelijke Hike Wedstrijden
weekend 10-12 oktober te Bakkeveen

Droog weer, maar 's nachts een beetje koud: bijna ideale omstandigheden voor het 42e NHW. Voor de eerste maal in haar bestaan werd gekozen voor Bakkeveen als uitvalsbasis. Hoofdkwartier was kampeerboerderij De Harmsdobbe.

Maar met name de 2e nacht (van zaterdag op zondag) werd door veel groepen elders bij boerderijen op zelfs open veld gekampeerd.

In totaal zijn er 255 deelnemers van 10 tot 18 jaar. En daarnaast nog een kleine 200 mensen die de posten hebben bemand. Tezamen met de organisatie hebben 500 personen 2 dagen in Bakkeveen en omgeving doorgebracht.

De deelnemers liepen in groepjes van 2 tot 4 personen. Er waren 7 verschillende routes (ook wel hikes) genoemd. Per hikes ongeveer 8 posten: een grote organisatie dus. Er werd door de groepen zelf eten gekookt en ook centraal in de kampeerboerderij. Maar het gerucht wil dat de plaatselijke Food Planet nu 3 weken dichtgaat: zeer grote omzet gedraaid in afgelopen weekend.

Het gaat er bij deze wedstrijden om door goed kaartlezen, ontcijferen van aanwijzingen, kompas lezen, het uitvoeren van opdrachten zoveel mogelijk punten te vergaren. Zondag aan het eind van de dag wordt dan de einduitslag per categorie (hike) bekend gemaakt.

Eventuele vergrotingen (originele 1 Mb foto's) op te vragen via [email protected]. Geef wel even de naam van de foto door.

 

De hike met het kerstthema. Hier bij de kano startplaats hebben zich een aantal medewerkers van posten verzameld die al klaar zijn. Lekker in de zon. Op de linkerfoto: de kerstboom op de auto; deze heeft heel wat kilometers in Bakkeveen afgelegd.

 

Extra punten waren te verdienen door de kano's lopend naar het startpunt terug te brengen. En dat kost dan wel de nodige inspanning (1,5 km zwoegen).
De post waar de kanovaarders aan moeten komen. Er is al heel wat frisdrank doorgegaan, zo te zien. Het kanaal (even zonder kano's) is op de achtergrond te zien.

 

Aan De Kreilen in Bakkeveen. Al de tweede dag dat er ongeveer 15 km moet wordne gelopen met zware bepakking. Nog enkele kilometers en de wedstrijden zijn voltooid. Dit was de hike met het Roodkapje thema.

 

Het Mandefjild "vol" met hikers.

 

Pad volgen met blinddoek. De naastloper geeft de aanwijzingen.

 

Op en nabij de parkeerplaats van de Nije Drintsewei was de Galabaan gevestigd. Heel veel klauteren en klimmen. Hier was het de gehele zondag een drukte van belang. Alle attributen waren zaterdagavond in het donker tussen 18 en 22 uur door een grote groep scouters uit Slochteren opgebouwd. Op de rechterfoto probeert een meisje weer uit het net te klauteren.

 

klik hier voor vervolg.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 12-10-2003 18:54