zwembad
Home ] Up ]

 

Voorbereidingen voor opening zwembad
(21 april 2005)

In de maand april is het altijd weer hard werken om het openluchtbad tijdig gereed te krijgen voor de opening op koninginnedag.

Vorig jaar was er buiten veel te merken: de baden zijn opnieuw gecoat; voor het duikbad was dat een grote klus die zelfs de opening van het duikbad nog met enkele weken vertraagde.

Dit jaar is meer binnen gewerkt. In de machinekamer is het filter van het duikbad hersteld. Het filter heeft een nieuwe bodem gekregen, daarvoor moest het filter los gekoppeld worden van de aan en afvoer leidingen van het water en het zand moest eruit. Het klinkt eenvoudig, maar een hels karwei voor specialisten.

Toen het filter leeg was, is het plat neergelegd om zo de bodem te kunnen vervangen. Daarna moest er een nieuwe coating in aan gebracht worden. Vervolgens moest het filter weer teruggeplaatst worden en opnieuw gevuld en aangekoppeld. Dit is nu vrijwel gereed.

Tevens hangen de nieuwe kachels op hun plaats. Als het zwembad gevuld is met water (donderdag 22/4), kunnen deze in bedrijf gesteld worden en het water opwarmen; zodat het bad met een lekkere watertemperatuur op 30 april kan worden geopend.

"Er is dus weer heel wat gebeurt in de machinekamer, van buiten is niet te zien wat er allemaal veranderd is. Maar voor ons betekent de komst van de nieuwe kachels een hele verbetering", aldus de beheerders van het bad.

 

Het filter liggend in de machinekamer.
Op deze en onderstaande foto staat het filter  van het duikbad weer rechtop en is gerepareerd.

De kans op het onverhoopt leeglopen van het duikbad is hiermee voorkomen.

Een kijkje in de machinekamer van het zwembad.
De nieuwe gaskachels tegen de wand. Nu wordt gewerkt met het zogenaamde cascade systeem, terwijl voorheen 1 grote ketel stond opgesteld.
Zwembad hier nog deels gevuld.

 

En nu maar weer hopen op een lekkere zomer ....

   

  Voor meer informatie: klik hier.

 

 
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 21-04-2005 20:58