museum_3
Home ] Up ]

 

Natuurmonumenten verbouwt koetshuis Slotplaats (3)
(vrijdag 21 november 2003)
(vrijdag 5 maart 2004)

[21 november 2003]: De verbouw van het voormalige koetshuis vordert snel. Op 3 december zal volgens planning de oplevering plaatsvinden. Wanneer het V.V.V.-kantoor naar dit gerenoveerde pand verhuist is nog niet bekend, maar zal niet eerder dan in het voorjaar van 2004 plaatsvinden. Eerst zal de toegang tot dit gebouw verbeterd worden en ook het zicht vanaf de doorgaande weg zal verbeterd worden: bomen en struiken worden verwijderd.

 

De achterzijde zal voorzien worden van een geheel glazen pui (zit nu nog hout) en in bedoeld voor het V.V.V.-kantoor.

 

De binnenzijde. De wanden worden gestuukt; centraal komt een betegelde wand met daarbij kastruimte. De dakconstructie blijft van binnenuit zichtbaar: er wordt geen plafond geplaatst. Oplevering 3 december 2003.

[7 maart 2004]: Na de oplevering bleef het een tijdje stil. In de eerste week van maart 2004 werd de inrichting grotendeels gecompleteerd en vanaf 8 maart wordt het kantoor van de V.V.V. geopend. (OfficiŽle opening later).
Eind februari zijn vele bossages weggehaald, zodat het nieuwe kantoor vanaf de doorgaande straat is te zien. (klik hier voor V.V.V.-site).

 

Vanaf de doorgaande straat (Foarwurkerswei) is het V.V.V.-kantoor nu goed te zien: het gebouw met rode dak.

Deze en onderstaande foto zijn van Willem Dolstra.

De inrit rechts op de voorgrond zal nog worden afgesloten. Alle publiek wordt langs de "Zwarte Singel" geleid (verwacht gereed ergens in maart 2004).
Links het V.V.V.-kantoor met de glazen wand. De houten scharnierwand staat open. Op de rechterfoto de vergaderzaal van Natuurmonumenten (foto door raam genomen).

 

Het V.V.V.-kantoor vlak voor opening op 8 maart. De inrichting is nog niet helemaal gereed. De balie moet nog geplaatst worden en ook de stellages zijn nog niet allemaal klaar en gevuld. Ook hier zijn de foto's noofgedwongen door het raam genomen.
 
 
klik hier voor de officiŽle opening
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster klik hier.                         bijgewerkt: 08-06-2004 21:32