mogelijkheden
Home ] Up ]

 

Doolhofpark Dúndelle

Op 1 april 2001  is doolhofpark Dúndelle Bakkeveen geopend en trekt meer dan 25.000 bezoekers per jaar. Elk jaar worden nieuwe attracties toegevoegd of vervangen.

doolhof_1.jpg (30283 bytes)Aan de rand van de Bakkeveense bossen ligt Dúndelle, het grootste, spannendste doolhofpark van Nederland.

Hier kun je eigentijds genieten van een eeuwenoude vorm van vertier: de doolhof.
Maar Dúndelle wordt niet voor niets een park genoemd: je treft hier verschillende doolhoven aan in allerlei verrassende sferen.
Ingewikkelde gangenstelsels opgebouwd uit houten wanden, stenen ruïnemuren of groene hagen. En wie de weg weet te vinden uit de groene doolhof staat weer wat nieuws te wachten.... Kortom: trek er maar een dagje voor uit, want in Dúndelle, daar blijf je langer dan je denkt.

Behalve 3 doolhoven is er ook een kindvriendelijke speeltuin. Door de beschutte ligging van het park is het altijd aangenaam vertoeven. En mocht het eens hard regenen, dan kan er naar hartelust in de blokhutten worden gespeeld.

 

Talloze attracties in het park

In Dúndelle kun je niet alleen uitstekend ronddwalen in de doolhofgangen. Het park biedt ook urenlang vermaak met talloze andere attracties

 • Authentieke speeltuin met traditionele speeltoestellen
 • Speeltuin over water met touwbanen en een evenwichtsbalk
 • Knutselhuisjes om te spelen met lego
 • Sporten; van zwemmen en (beach)volleybal tot jeu de boules en klootschieten
 • Wandelen, fietsen of met een huifkar door de prachtige natuur.
 • Speurtochten in gebied van It Fryske Gea.
 • kijk op attracties voor meer vertier in Bakkeveen.
 • Ook voor familie-, school- of bedrijfsfeesten ben je bij Dúndelle aan het juiste adres.

   

  Historie van de doolhof:

  Van verschrikking tot vermaak

  Lang voordat de doolhof geliefd werd als vermakelijke attractie, was hij al bekend uit de Griekse mythologie. Op het eiland Kreta woonde ooit namelijk een mensetend monster. Om dit monster te vangen, kreeg de technicus Daedalus de opdracht een doolhof te bouwen die zo ingewikkeld was, dat niemand die erin zou gaan ooit nog de weg terug kon vinden.
  Nadat het monster naar binnen was gelokt, besloot de Atheense koningszoon Theseus het te doden. Maar zijn geliefde Ariadne liet uit bezorgdheid door Daedalus een enorme kluwen draad maken. De draad werd vastgemaakt bij de ingang en Theseus wikkelde de kluwen af terwijl hij in de doolhof op zoek ging. Het einde laat zich raden: Theseus versloeg het monster en vond met behulp van de draad als eerste de weg terug naar buiten.

  Voor meer informatie kun je ook op 1 van ondertaande trefwoorden klikken.
  openingstijden & toegangsprijzen, voorjaarsimpressie, zomerimpressie, spooktochten, Hemelvaart-2004, zwembad, groepsarrangementen, kinderfeestjes.

   

  www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster klik hier.                         bijgewerkt: 18-03-2006 21:15