naamborden
Home ] Up ]

 

OfficiŽle onthulling eerste nieuwe terreinnaambord
(14 september 2006)

Frysl‚n is rijk bedeeld met prachtige natuur. Bovendien is het de provincie met de meest gevarieerde natuur van Nederland. It Fryske Gea beheert 55 natuurgebieden verspreid over de hele provincie. Enkele bekende natuurterreinen zijn Nationaal Park de Alde Feanen, ít Oerd op Ameland, de Waarden langs de IJsselmeerkust, het Rysterbosk in Gaasterland, Noard Frysl‚n BŻtendyks, de Slachtedyk, de Lendevallei en It Mandefjild (Bakkefeansterdunen en Heide fan Allardseach).

It Fryske Gea wil graag zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om te kunnen genieten van haar natuurgebieden. Een belangrijke vereiste daartoe betreft de herkenbaarheid van de terreinen voor het publiek. Daarom zijn nieuwe naam- en welkomstborden ontwikkeld, wat mogelijk werd gemaakt door financiŽle steun van de Nationale Postcode Loterij. Deze borden worden geplaatst op de belangrijkste zichtplaatsen en bij de ingang(en) van de natuurgebieden.

Hieronder een foto-impressie van de onthulling van het eerste terreinnaambord van natuurgebied It Mandefjild ten oosten van Bakkeveen..

Foto's: Martijn van der Vaart (m.u.v. laatste 3).

Nabij de ingang van de heide van Alalrdsoog (bijna op het 3 provincienpunt) en tegenover de landweer.

 

Welkom door drs. Ultsje G. Hosper. van 't Fryske Gea.
Toespraak door de heer W. Kooistra, wethouder van de gemeente Opsterland (van papier, omdat er (naar eigen zeggen) de toespraak een kwartier lang moest duren.

Vanzelfsprekend werd het belang van natuurgebieden, natuurbeheerders en natuurgenieters benadrukt.

 
 
 
 
Ook op het vlakbij gelegen restaurant "De Drie ProvinciŽn"  wapperde de vlag van 't Fryske Gea.
Naast het naambord de plattegrond van het heide en duingebied richting Bakkeveen.
Twee dagen later als de reclame is verwijderd.
Ook langs andere toegangswegen staan de terreinnaamborden.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 17-09-2006 09:04