fryske-gea_activiteiten
Home ] Up ]

 

Activiteiten Fryske Gea

 

 

Paddestoelenmiddag voor de jeugd op de Heide fan Allardseach

Op woensdag 20 september van 14.00 – 16.00 uur organiseert It Fryske Gea voor kinderen van 6 t/m 12 jaar op de Heide fan Allardseach bij Bakkeveen een paddestoelenmiddag. Een leerzame en leuke middag waarbij kinderen opzoek gaan naar paddestoelen: welke soorten zijn er? Hoe groeien ze? Waar leven ze en hoe zien ze er uit? Opgave voor deze middag kan tot en met dinsdag 19 september via het kantoor van It Fryske Gea, tel. (0512) 381448 of via www.itfryskegea.nl . Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 1,- per persoon.

Paddestoelen kun je op de gekste plekken vinden: niet alleen op de grond, maar ook hoog in de bomen, op boomstronken en zelfs op keutels en rupsen. Daarnaast hebben ze de allerlei vormen, van piepkleine bolletjes tot grote sponzen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt er voor. Tijdens de middag leren de kinderen onder andere hoe ze een paddestoel kunnen vinden en herkennen én wat hun rol is binnen de kringloop. Met behulp van echt speurdersmateriaal en een zoekkaart gaan de kinderen aan de slag, op zoek naar de paddestoelen op de Heide fan Allardseach.

Voor meer informatie over deze en de andere activiteiten: www.itfryskegea.nl

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 09-09-2006 10:01