tuinen
Home ] Up ]

 

Ypie_2

Atelier 't Mandeskar

Bakkeveen, Mandewijk 20: 

    Atelier, oud vervenershuisje en een bijzondere tuin.

In de maanden juli en augustus is op donderdag- en vrijdagmiddag de bijzondere tuin van Ypie Gaastra geopend. De tuin is bijzonder door de grote oppervlakte, het oude, gerestaureerde vervenershuisje, historische werktuigen en natuurlijk de pingo. 
De toegangsprijs voor een bezichtiging van de tuin en toebehoren bedraagt slechts 2,--. Dit bedrag wordt besteed aan het onderhouden van het vervenershuisje. Overigens is bezichtigen op afspraak ook mogelijk. tel. (0516) 422577

Ook is de expositie van door Ypie gemaakte schilderijen te bezichtigen, met name vele portretten; allemaal gemaakt in Atelier 't Mandeskar.

Op deze en de onderliggende pagina een aantal opnames van het vele hectaren grote tuin complex en enkele portretten van de hand van Ypie. Nieuwsgierig geworden: je bent welkom tijdens de openingstijden (zie boven) en telefonisch volgens afspraak (0516 - 422577).

 

De inrit vanaf de Mandewijk (nog net in Bakkeveen, vlak voordat Waskemeer en de gemeente Ooststellingwerf beginnen). Achter de bomen ligt het tuin-complex verscholen.
Ypie flankeert het oude vervenershuisje. Op deze foto is duidelijk te zien in welke kleine ruimte men vroeger heeft moeten leven.

 

Het vervenershuisje vanaf de voorzijde. Het interieur is autenthiek met complete inrichting!! Fotograferen binnen in het vrij donkere huisje is lastig: dus zelf even komen kijken.
Even verderop tussen de bossages kun je deze waterpomp met historisch toilet ontdekken.


Het schilderen van portretten: de voorkeur van Ypie Gaastra. Meest rechts: Lippe -om

Ypie geeft ook schildercursussen: voor informatie en aanmeldingen kun je ook bij Ypie terecht.(olieverf schilderen, aquarelleren, tekenen, pastel, ...)

klik hier voor vervolg

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 30-07-2003 13:16