bloem
Home ] Up ]

 

Bloemenmarkt 2001 Bakkeveen

Al 27 (??) jaar lang heeft O.B.S. "De Oanrin" een jaarlijkse rommelmarkt gehouden. Deze vond traditie getrouw plaats op de zaterdag voor moederdag. Echter dit jaar stelden de ouders van de huidige lichting schoolkinderen andere prioriteiten, zodat er onvoldoende draagkracht (lees: inzet) beschikbaar was om de rommelmarkt te organiseren.

Een belangrijk onderdeel van de rommelmarkt was de bloemenmarkt. Om deze traditie niet voor Bakkeveen verloren te laten gaan, hebben de gezamenlijke sportverenigingen na overleg met de ouderraad van de school besloten deze activiteit over te nemen. Interesse voor de rommelmarkt was er niet, omdat de 3 sportverenigingen maandelijks al een vlooienmarkt organiseren, waar ieder zijn of haar handel kan verkopen (en kopen natuurlijk).

De gymnastiek-, voetbal- en volleybal vereniging bereikten of vrijwel dezelfde basis als de school voorheen, overeenstemming met de leverancier van de bloemen en planten: Wiebe Wesstra tuincentrum in Haulerwijk.

Ruim 20 containers bloemen en planten werden op 12 mei tegen 8 uur 's ochtends gebracht. Kraampjes voor de verkoop waren niet nodig. Het zou namelijk alweer de 4e prachtige dag op een rij worden. En dat werd het ook. Een paar tafels geleend van het V.V.A. (Riek vd Bos) en onder de schaduw van de bomen: ideale omstandigheden voor een goede markt. Temperaturen 's ochtends vroeg al 15 graden en later op de dag oplopend naar de 25 graden.

Om 8:30 uur hadden we alles zo'n beetje op z'n plaats en kwamen de klanten al een keus maken. Van de meeste soorten was er tot het einde nog keus; enkele soorten waren tegen elf uur al uitverkocht. Ook de verkoop van zakken pot-/tuingrond liep als een trein: om half elf al uitverkocht. We hebben nog een pallet vol nieuwe gehaald, zodat tegen kwart over elf ook weer potgrond gehaald kon worden. En ook thuisgebracht overigens: mensen die op de fiets waren en niet alles mee konden nemen: die hebben we de bestelling even thuis afgeleverd.

Het werd een zeer goede markt. Volgens Wiebe Wesstra waren we "kampioen" van zijn markten. Met de provisie, want op die basis wordt gewerkt, waren we als 3 sportverenigingen dan ook zeer tevreden.

De dank gaat uit naar al degenen die hebben geholpen om deze markt tot een succes te maken:

  • De verspreiders van de folders langs de deuren. 
  • Janneke Bouma en Gelly Kok met informatie over hoe e.e.a. te regelen.
  • De verkoopsters met al "jaren" ervaring: Griet Kootstra, Trienke Melles en Akke Maring. 
  • En dan de nieuwe lichting verkoop(st)ers: Anita van der Wolfshaar, Jeen Bouma, Lina Khalif, Sonja Hoenders, Hedwig van der Wolfshaar en Edith Esmeyer
  • Joop Nieuwdam en Jan van Dalen verrichtten op de achtergrond hand en span diensten
  • en natuurlijk de kopers die voordelig hun inkopen voor moederdag hebben kunnen doen en daarbij tevens nog de plaatselijke verenigingen hebben gesteund !!!

Tot volgend jaar, zaterdag 11 mei, tenzij de school de rommelmarkt weer in ere herstelt natuurlijk.

Hieronder nog een paar foto's, die een indruk van de markt moeten geven. Deze foto's (en nog een stuk of 6 anderen) zijn 6 x zo groot en veel scherper ook via e-mail gratis na te bestellen. mailto:[email protected]

 

Overzicht van de bloemenmarkt om even voor 9 uur. Over de gehele breedte van de foto zie je de container opgesteld staan. De duurdere planten staan op de tafels.
Waar een buggy al niet handig voor is: hangplanten aan het handvat en deze jeugdige klant van de Nije Buorren grijpt nu al naar de planten.Ook onze lokale Ronaldo werd ingezet voor het vervoer van bloemen en planten naar zijn huis.
Iets na 12 uur op de 12e mei 2001. Een aantal container karretjes is leeg en de achterkanten van de schappen die nog in de rij staan, zijn goeddeels leeg. Ook komen de klanten dan


Rond 9 uur begint de drukte aardig op gang te komen.

De dames van de inpak afdeling komen af en toe handen te kort om de klanten snel te helpen.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 09-04-2006 15:56