juli_extra
Home ] Up ]

 

De extra vlooienmarkt van zaterdag 21 juli : een impressie

Traditioneel beginnen we met het weer: temperaturen van een graad of 18. Het is steeds bewolkt. Er vallen af en toe een paar spatjes regen. tegen kwart voor elf een klein buitje, waardoor er her en der paraplu's en plastic te voorschijn komen. Daarna ook af en toe een flets zonnetje. Het blijft dan vrijwel droog tot bijna 1 uur, de officiële eindtijd van de markt. Dan komt er een buitje, waardoor iedereen het snel bekeken heeft. Men is dit keer snel met opruimen en om ongeveer 2 uur 's middags is iedereen vertrokken. Met mooi weer wil dat nog wel eens tot 3 uur in de middag uitlopen.

De weersverwachting was niet erg goed: de meeste voorspellers hadden het over (mot) regen op zaterdag. Een enkeling meldde dat het noordoosten zaterdagochtend eerst nog zon zou zien. Uiteindelijk viel het toch nog een beetje mee en was het goed marktweer.

Behalve de hierboven genoemde druppels, was het dus goed marktweer. Een stuk beter dan vorige keer, toen het veel te warm was. We schreven dat de markt toen wat slechter ging (die indruk hadden we), maar de standhouders vertelden nu dat het toen ook wel goed zat !!
Maar deze keer waren er iets minder standhouders (154), maar zeer veel publiek. Tussen 9:30 en 10:30 uur zagen we een lange stroom bezoekers van vooral campings langs het voetpad richting vlooienmarkt komen. En omdat het publiek kooplustig was, werd er over het algemeen goede handel gedaan. Bij het opruimen vertelde standhouders een aantal standhouders ons dat ze meer dan de helft van hun handel hadden verkocht. Sommigen hadden geen tijd om hun handel uit te stellen: zo vanuit de doos verkocht. Zo goed hadden ze het niet eerder meegemaakt. Ook merken we de goede handel uit de fooien die standhouders ons geven tijdens het innen van het standgeld.

De eerste standhouders blijken ook deze markt al midden in de nacht te zijn gekomen. Zoals we al vaker schreven is dat nergens voor nodig. Tot half 8 wordt iedereen aan een goed plaatsje geholpen. Alleen als je persee op een bepaald plekje wilt staan, ja dan moet je vroeg zijn. Maar de plaatsjes voor de laatkomers zijn zeker niet slechter dan als je vroeg komt. Vaak is het zo dat de laatkomers helemaal vooraan op de markt komen te staan en op plaatsen die gereserveerd zijn, maar dat de betreffende standhouder niet is op komen dagen. De laatste standhouder kwam volgens eigen zeggen rond half 10: had zich verslapen.

En dan nog dit: we hebben een kleine 40 gereserveerde plaatsen. Er komen per jaar ongeveer 4 gereserveerde plaatsen vrij. De vraag is echter vele malen groter. We houden hier ook geen wachtlijst van bij. Valt er een plaats vrij, dan is degene die ons marktmeesters als eerste daarop aanspreekt, de gelukkige. Het aantal gereserveerde plaatsen is lastig uit te breiden: het is voor ons niet te doen om alle andere laantjes en parkeerstroken te controleren. Dat zijn dus allemaal vrije plaatsen. En zoals we hierboven al schreven: kom tussen 7 en 7:30 uur en ook dan zijn er nog goede stekjes te vinden.

Volgende markt is de reguliere maandelijkse markt van zaterdag 4 augustus a.s.

Hieronder een foto impressie van de extra markt. 

 

Aanzicht via de oostelijke ingang. Hoewel het al bijna 12 uur is, is deze standhoudster nog lang niet uitverkocht. 
Even voor 10 uur richting "Allardsoog" staan ook in deze richting weer 2 rijen auto's geparkeerd tot aan de bocht helemaal midden achter op de foto.
Langs het laantje richting Dúndelle.

 

 

Een komen en gaan op het terras en zaal van Dúndelle; 1 van de drie centra op het vlooienmarktterrein waar iedereen terecht kan voor een kleine pauze. Tegen 12 uur nog steeds mensen die via deze (1 van de 2) westelijke ingang het terrein opgaan.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 09-04-2006 15:56