juni
Home ] Up ]

 

De vlooienmarkten van juni 2001

In juni organiseerden we 2 vlooienmarkten: op 2 de reguliere en op 23 juni de extra vlooienmarkt.
2 Markten met 2 geheel verschillende gezichten: 2 juni totaal verregend (zie 2 onderste foto's) en 23 juni echt marktweer.

Op 2 juni hadden we echt pech met het weer. Een groot deel van de ochtend regen. De aangekondigde harde wind bleef uit, maar dit was al erg genoeg. 's Ochtends om 5 uur waren al 20 standhouders aanwezig. Met paraplu op, op de parkeerterreinen proberen de moed erin te houden. Dan regent het eventjes wat meer en dan weer wat minder. Maar de korte termijn vooruitzichten naar de westelijke horizon zijn zodanig, dat er niet wordt uitgepakt en uitgestald. Ook komen druppelsgewijs nog optimistische standhouders binnen. Waarschijnlijk zitten we tegen 8 uur op de 50 standhouders. Maar daarna regent het zo hard, dat velen het voor gezien houden en vertrekken. 

Pas na 10 uur op de 2e juni komt er wat verbetering in het weer: de droge perioden worden langer. Vele mensen hebben de weersontwikkelingen gevolgd. Er komen nieuwe standhouders en standhouders die eerder op de ochtend vertrokken zijn komen terug. Tussen half elf en ongeveer 12 uur blijft het vrijwel droog. Er komt in dat uur nog relatief veel publiek, zodat de weinige standhouders nog veel omzet kunnen draaien. Zo zei een standhoudster die pas om half 11 kwam: "Het weer werd beter en ik had de spullen al in de auto. Toen ik op de markt kwam, had ik eigenlijk geen tijd om uit te pakken. De klanten hadden veel interesse en waren zeer kooplustig. Ik ben blij dat ik gekomen ben." Dat hebben de andere 35 standhouders over het algemeen ook zo ervaren. 

Dan 23 juni. Het zou volgens de verwachtingen een prachtige week worden, maar het viel allemaal wat tegen door de Noordwestelijke luchtstroming. Uiteindelijk deze zaterdag toch helemaal droog en temperaturen rond de 17 graden. Maar op de vele beschutte plaatsen was het natuurlijk erg aangenaam. Voor 5 uur 's ochtends waren er al 50 standhouders aanwezig en grotendeels uitgepakt. Ook werden de eerste geparkeerde auto's van kopers al rond deze tijd gesignaleerd.

We hadden wel met een probleempje te kampen: ons uitwijk veld kon slechts voor een klein deel gebruikt worden. Het is het voetbaltrainingsveld en dat was pas ingezaaid. Alleen 1 rij stands langs de randen was mogelijk. Daardoor moesten ongeveer 40 standhouders uitwijken naar de grasstroken langs het voetpad richting Bakkeveen-centrum.

Het was natuurlijk afwachten hoeveel standhouders (en publiek) op deze extra makt zouden verschijnen. Op de vorige markt konden we door de vele regen er ook nauwelijks ruchtbaarheid aan geven. Maar het kwam goed: 190 standhouders. Een 30-tal was nog nooit eerder in Bakkeveen als standhouder geweest. Voorzover bekend was een standhouder uit Amersfoort recordhouder v.w.b. de grootste overbrugde afstand.

 Een overzichtje van het terras aan de voorzijde van doolhof café "De Dwaler".

Rechts de "kop van de markt": langs het voetpad, omdat een groot deel van het uitwijk veld niet beschikbaar was.


Net na 12 uur: voor de verkoper ruimt het al lekker op. Bepakt en bezakt gaan de kopers richting auto.Een stand tussen de beide horeca gelegenheden in.Zaterdag 2 juni na de regen: toch nog een redelijk aantal kopers in vergelijking met het geringe, her en der verspreid staande standhouders. 


De foto hier links geeft een overzicht op de kleine parkeerplaats en hieronder een deel van de grote parkeerplaats waar de echte doorzetters onder standhouders nog leuke zaken deden
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 09-04-2006 15:56