nov
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 3 november 2001

Het 13e jaar van de vlooienmarkten in Bakkeveen zit er weer op. Dit jaar hebben we 10 vlooienmarkten gehad. Dat is 1 meer dan vorig jaar. De markt op de 1e zaterdag van juni is totaal verregend; op alle andere markten was het weer redelijk tot goed. Het record aan standhouders is dit jaar niet overtroffen. De markt van mei was de grootste met ongeveer 230 standhouders. (record september 1999: 258) !!

Waar we wel last van hebben gehad zijn de slechte weersverwachtingen. Er werd vaak slecht weer voorspeld en dan blijft het uiteindelijk droog en in een aantal gevallen ook nog zonnig. Dan hebben natuurlijk een aantal standhouders al voor zichzelf besloten niet te komen. De markten van oktober en november zijn redelijk goed verlopen. Vorig jaar waren er elke markt 60 standhouders. Dit jaar in oktober 120 en november 104. Maar het weer werkte dan ook goed mee. Vooral zaterdag 3 november was het in de zon lekker warm. Ook is er redelijk veel publiek geweest. 

De meeste standhouders waren 3 november natuurlijk al in het stikke donker aanwezig. Maar eentje uit Gorredijk was te laat voor zijn gereserveerde plek: de klok stond nog op zomertijd, was zijn verhaal ??? Volgens ons was hij dan juist een uur te vroeg geweest (misschien het horloge wel 2x op wintertijd gezet). Deze markt moesten we helaas ook een standhouder naar huis sturen. Het betrof een voedsel verkoper uit Oldeberkoop. Volgens zijn zeggen had hij toestemming van de Kamer van Koophandel, maar daar hebben wij geen boodschap aan. Voedsel wat direct genuttigd kan worden, mag niet worden verkocht (en dat geldt voor alle vlooienmarkten in de omgeving). 

Ook hebben alle standhouders weer een kop snert gekregen ter gelegenheid van deze laatste markt van het seizoen. En het was eigenlijk een heel bijzondere markt. De laatste markt dat met guldens betaald kon worden. Volgend jaar worden het Euro's. We hebben de standhouders al voorgesteld het tarief gelijk te houden aan dit jaar. Nu 8 gulden wordt volgend jaar 8 Euro. Maar daar waren ze niet zo van gediend. Het tarief wordt volgend jaar als volgt : 4 Euro voor 5 meter; elke meter extra kost een ½ Euro. klik ook hier.

Volgend jaar zijn er weer 10 markten : alle 1e zaterdagen van de maand van april t/m november en als extra: 22 juni en 20 juli en op de vrijdagavond tijdens de feestweek (31 mei). Daarnaast willen we jullie alvast herinneren aan onze bloemenmarkt op het terras van Jodel Lowina op de 2e zaterdag in mei (naderhand is besloten de bloemenmarkt op het terrein voor de Poiesz supermarkt te houden). 

Dat we volgend jaar eigenlijk niets aan de markten veranderen komt mede door een door ons uitgevoerde enquête in de maanden augustus en september. Men vond het aantal markten goed (een enkeling wilde elke week, maar dat is teveel van het goede). Wel veel variatie zat in de markttijden: 70% wilde de huidige tijd tot 13 uur aanhouden, maar andere wilden tot 14 of zelfs 16 uur doorgaan. Extra attracties (voor bijv. kinderen), kramenverhuur, etc hoefden niet voor onze standhouders. Vandaar dat we eigenlijk niet veranderen in vergelijking met het afgelopen seizoen. 

Wij, van de organiserende sportverenigingen, danken alle bewoners in de omgeving van de vlooienmarkt dat ze de mogelijkerwijs door de markt veroorzaakte overlast zo goed hebben opgevangen. 

Namens de vlooienmarkt commissie van gymnastiek, voetbal en volleybal: Zweitse Welvering, Jeen Bouma, Joop Nieuwdam en Jan van Dalen.

Hieronder enkele foto's van de laatste markt waar nog met guldens kon worden betaald.

 

Fam. Hoekstra levert de snert van zeer goede kwaliteit (aldus de standhouders).Hier worden de gratis bakjes snert gehaald.
Tijdens een rustig moment kan de snert worden genuttigd. (o.a. door deze standhouder uit de omgeving van Oosterwolde).
Minder vol dan in voorjaar en zomer.


Door de warme herfst zijn de bomen nog niet kaal, maar de "sneupende" bezoekers zijn door de bomen al redelijk goed te zien.
Wellicht wat moeilijk te zien: maar hier heeft iemand allemaal gebruikte horloges en enkele andere elektronica te koop. Er stond (en zat) steeds veel publiek omheen. Het einde van een seizoen. De bomen vertonen herfstkleuren. Tegen een diepblauwe lucht gaan we in de winterslaap. Tot de 1e zaterdag van april 2002.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 09-04-2006 15:56