okt
Home ] Up ]

 

Verslag vlooienmarkt 6 oktober 2001

Maandag 1 oktober waren de verwachtingen voor deze zaterdag nog allerbelabberdst; complete herfst. Maar gaande weg de week werden de verwachtingen bijgesteld. Vrijdagavond werd er nog wat lichte regen of motregen voorspeld voor de zaterdagochtend. De temperaturen zouden rond de 18 graden liggen.

Zaterdagochtend om 6 uur waren er rond de 20 standhouders aanwezig. De maan scheen nog aan een onbewolkte sterrenhemel. Omdat we als organisatie verwachtten niet alle terreinen vol te krijgen, hadden we een deel (ongeveer 20 stands) afgezet om leeg te laten. Tegen zonsopgang (rond kwart voor acht) waren we vrijwel helemaal vol. Alle plaatsen op de verharde parkeerplaatsen en laantjes waren bezet. Een enkeling probeerde na 8 uur nog op een hoek ergens een plekje te bemachtigen en dat lukte uiteindelijk ook voor iedereen.

Tegen 10 uur kwam de bewolking snel opzetten. Rond half elf vielen er zowaar een paar spettertjes regen. Maar gelukkig klaarde het daarna snel weer op en werd het tegen 12 uur nog lekker warm ook.

Er zijn ongeveer 120 standhouders geweest. Voor oktober is dat bepaald niet slecht. In verhouding was er voldoende publiek, maar de regen van rond half elf lijkt toch een paar bezoekers thuis te hebben gehouden.

Om 6 uur zagen we al mensen vertrekken die handel hadden gedaan: helemaal in het pikkedonker (in het licht van de zaklantaarn).

Er is dit jaar nog 1 markt te gaan: zaterdag 3 november. 

Hieronder een impressie van de markt van 6 oktober.

 

De straat richting centrum. Tot in het centrum staan auto's geparkeerd.
Deze accordeonist heeft er duidelijk plezier in.
Deze windmolen oogstte veel bekijks en tegen 12 uur was de molen verdwenen.

 

Ook de goederen van de buurman van "de windmolen" hadden over belangstelling niet te klagen.
Een alternatieve aanvoer van de handel.
Deze handelaar uit Frieschepalen heeft een hele dierenverzameling meegebracht. Schilderijen op de aanhangwagen uitgesteld.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 09-04-2006 15:56