bloem
Home ] Up ]

 

Bloemenmarkt zaterdag 11 mei 2002

De zaterdag voor de moederdag is er elk jaar bloemenmarkt in Bakkeveen. Net als vorig jaar was de locatie vlak bij de Poiesz supermarkt. Maar door de verhuizing van de Poiesz naar de Duersw‚ldmerwei, zijn wij meeverhuisd. Wat meer centraal dan de vorige bloemenmarkt en nog steeds nabij een druk punt: de Poiesz supermarkt.

Wat tegen zat waren de bloemenmarkten op Hemelvaartsdag. Hierdoor verwachtten wij nogal wat minder verkoop. En we hebben net een paar mooie voorjaarsdagen achter de rug, waardoor al veel tuinplanten zijn aangeschaft.
Daartegenover stond natuurlijk dat alle campings in Bakkeveen vol zaten en daar probeerden wij als sportverenigingen natuurlijk ook van me te profiteren.

Dan blijft alleen nog over: het weer als spelbepalende factor. De voorafgaande vrijdag was het in onze omgeving nog lekker weer met maximum temperaturen rond de 24 graden. Maar vandaag, zaterdag 11 mei 2002, is het een stuk kouder. Maximaal 14 graden en een zwakke, maar koude wind. Voordeel was wel dat het nog net droog bleef. De zon liet volledig verstek gaan.

Tuincentrum Wiebe Wesstra uit Haulerwijk was ruim voor 8 uur aanwezig met een vrachtwagen vol containers met planten, stekjes en bloemen. De verkoopprijzen zijn dezelfde als bij het tuincentrum zelf: ons belang is de verkoopmarge.
Als 3 sportverenigingen zorgen wij voor de verkoop, inpakken en eventueel bezorging. 
De drukste periode was deze zaterdag van half 9 tot iets voor 10 uur. Daarna liep het lekker door. Om kwart over 1 zijn we gestopt.

Bij de telling bleek dat we vrijwel evenveel omzet hebben gedraaid als vorig jaar. De bovenstaande plussen en minnen moeten dus in evenwicht gelegen hebben. 

De vrijwilligers van deze bloemenmarkt:
Jeen Bouma, Renske Haanstra, Sonja Hoenders, Lina Kizil, Gineke Kamminga, Griet Kootstra, Akke Maring, Trienke Melles, Joop Nieuwdam, Anita van der Wolfshaar, Hedwig van der Wolfshaar en Jan van Dalen. 

En dan veel dank aan alle kopers, met name die hun inkopen speciaal tot deze bloemenmarkt hebben uitgesteld !!

gymnastiek, voetbal en volleybal vereniging.

Vrijdagavond 31 mei is er een extra avondvlooienmarkt i.v.m. Bakkeveenster feestweek. Aanvang 18 uur. Inruimen vanaf 17:30 uur. Einde uiterlijk rond middernacht. Er zal verlichting zijn, maar of die na 22 uur toereikend is, weten we nog niet. Tevens is er dan braderie, een feesttent met live muziek en kermis. Niemand hoeft te reserveren. De regels zijn dezelfe als op de normale vlooienmarkten.
De opvolgende zaterdagochtend 1 juni is er weer een normale vlooienmarkt. De parkeerplaats van de vaste standhouders is dan niet beschikbaar (wegens kermis). 

Hieronder enkele foto's van de bloemenmarkt van 11 mei 2002. De foto's zijn tussen 10 en 10:30 uur gemaakt.

 

De bloemenmarkt bestond uit 20 containers platen etc. opgesteld in 2 rijen voor de Poiesz supermarkt en achter Jodel Lowina. 

 

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 23-07-2002 11:16