juli_20
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 20 juli 2002

De voorgaande vrijdag was het nog koud en bewolkt. De beloofde zon kwam niet, behalve 5 minuten voor de ondergang. 

Zaterdagochtend om 5 uur was het onbewolkt en vrijwel windstil op de parkeerplaatsen rondom het doolhofpark en sportvelden. En dat temidden van de vogels die druk fluitend bezig waren met de dagopening. Tegen die tijd waren er naar schatting al ruim 30 standhouders aanwezig. Het was wel koud: een graad of 7. 

Omstreeks half 7 zijn bijna alle verharde plaatsen door standhouders bezet en wijken we uit naar een sportveld. Daar komen nog 40 standhouders te staan. In totaal komen we uit op 171.

Het is duidelijk dat een aantal vaste bezoekers 's ochtends vroeg ontbreekt: vakantie tijd. Dit wordt later op de ochtend ruimschoots gecompenseerd door veel publiek afkomstig van de vele campings in en rond Bakkeveen. Ook blijft er handel tot na de formele sluitingstijd: 1 uur 's middags. Het is ondertussen lekker warm geworden. De zon hebben we niet veel gezien, maar dat was ook niet nodig.

Een aantal standhouders zei de volgende markt niet aanwezig te kunnen zijn: te weinig resterende handelswaar. "Eerst weer inkopen", aldus 1 van hen.  Maar de meeste hadden genoeg over voor nog een markt.

Dit was de laatste van de 2 extra zomermarkten.
De eerstvolgende markt is de reguliere "eerste zaterdag van de maand" markt op zaterdag 3 augustus

Hieronder een wat uitgebreidere foto impressie.

 

Overzicht van stands en bezoekers van de kleine parkeerplaats (een kleine 40 standhouders staan hier).

 

Overzicht van de stands op de grote parkeerplaats: alle laantjes meegerekend ruim 60 stands.

 

Stands op het sportveld.

 

Langs het voetpad komen rond het moment van de foto (tegen 10 uur) veel bezoekers richting markt.
Hierboven vaste klanten, die redelijk vroeg komen om een plaatsje langs het hekwerk van het zwembad te bemachtigen. Ze gebruiken het hekwerk deels als etalage voor hun kleding.

 

Vaste klanten: zowel als standhouder als bezoekers van deze site (afkomstig uit de VeenkoloniŽn). 

 

Er kwamen rond 10 uur 3 muzikanten naar de markt om extra sfeer te creŽren. De handorgeldraaier stond bij de ingang van de kleine parkeerplaats en de andere twee accordeonisten hielden zich op verschillende plaatsen op de markt op.

 

Onze plaatselijke Woudklank correspondent Willem Dolstra heeft een stukje nostalgie gevonden: twee isolatoren van het voormalige bovengrondse elektriciteitsnet. Willem was voor zijn pensionering elektricien voor Bakkeveen en wijde omgeving.  

 

Ook nostalgie. Deze mevrouw is op zoek naar haar lievelings LP.

 

 

Deze standhouder trekt veel belangstelling met zijn handelswaar.

 

De standhouders stonden tot vlak voor het terrassen van Dķndelle (en ook van De Dwaler van het doolhofpark).

 

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 23-07-2002 11:21