bloem
Home ] Up ]

 

Bloemenmarkt van zaterdag 10 mei 2003

Misschien hebben we wel net de 30e bloemenmarkt in Bakkeveen achter de rug. 27 jaar lang heeft OBS "De Oanrin" een rommelmarkt georganiseerd met daarbij een afdeling bloemen. Nadat de school in 2000 de laatste rommelmarkt organiseerde, hebben de sportverenigingen het onderdeel bloemen overgenomen. En zo komen we tot de conclusie dat dit wel eens de 30e bloemenmarkt kan zijn geweest.

Het was een vroeg voorjaar; vele mensen waren op deze dag al voorzien van vele bloemen en planten.  Vooral de stekplantjes liepen dit jaar niet erg goed. Maar met moederdag voor de deur: de opbrengst was dit jaar groter dan ooit. 

's Ochtends om iets na half 8 kwam de vrachtwagen van tuincentrum Wiebe Wesstra met vele rolcontainers vol bloemen en planten. Rond 8 uur stond alles op z'n plaats en waren de meeste vrijwilligers ook klaar wakker om klanten te ondersteunen bij de verkoop en zorgen voor het afrekenen. 

Echt topdruk is het niet geweest. Beide voorgaande bloemenmarkten was er een piek tussen 9 en 10 uur. Deze ochtend was de publieke belangstelling evenwichtiger over de ochtend verdeeld. "Het loopt lekker door", aldus 1 van de verkoopsters.

Zelfs de 2 pallets potgrond gingen er nog bijna door, terwijl we hadden verwacht aan 1 pallet (48 zakken a 50 l.) meer dan genoeg te hebben.

En natuurlijk waren de weersomstandigheden ideaal op deze zaterdag voor moederdag: redelijk veel zon, zwak windje, maar vooral lekker met temperaturen tussen 15 en 18 graden.

Deze markt kon alleen maar succesvol georganiseerd kunnen worden door de goede afspraken met en goede service van leverancier tuincentrum Wiebe Wesstra Slinke 6 te Haulerwijk.

Poiesz-supermarkt Bakkeveen heeft er door hun goede zorgen voor vrijwilligers en beschikbaar stellen van het plein voor de supermarkt gezorgd voor een superieure locatie.

En natuurlijk alle kopers en vrijwilligers nog van harte bedankt voor de steun aan de sportverenigingen.

gymnastiek, voetbal en volleybal vereniging.

Volgende bloemenmarkt zaterdag 8 mei 2004.
Hieronder enkele moment opnamen van de markt op zaterdag 10 mei 2003.

Overzicht van de bloemenmarkt vanaf de ingang. Beide foto's zijn omstreeks hetzelfde tijdstip genomen (rond half 10).

 

Links wordt de wandelwagen door bloemen in bezit genomen; de oorspronkelijke passagier kijkt niet erg blij.

Boven: zicht vanaf de achterzijde van de markt.

De dames van 1 van de 2 inpaktafels zijn druk bezig.

 

 

Volgende bloemenmarkt zaterdag 8 mei, de dag voor moederdag 2004.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 11-05-2003 10:59