langste_dag
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 21 juni 2003

De weersomstandigheden waren prima. Niet te warm en ook niet teveel zon. Enkele standhouders klaagden dat het toch kouder was dan dat ze verwacht hadden. Doordat dit een extra markt was en vele standhouders toch een vast patroon hanteren, kwamen er veel minder dan 2 weken eerder: het was toen een record markt met 274 standhouders, terwijl de teller nu stopte bij 141.

Het sportveld kon weer worden gebruikt dankzij de inzet van 2 vrijwilligers van de voetbal vereniging een dag eerder. Het lange gras op bepaalde plaatsen dat de gemeente niet meer kon maaien, is door hen met een rugmaaier verwijderd. Maar er hoefde maar een klein deel van dat terrein te worden gebruikt; een 20-tal stands hebben een deel van de ring op het veld gevuld. De overige standhouders konden met gemak een plaatsje krijgen op de parkeerterreinen. 

De vorige markt meldden we nog dat een aantal van 4 marktmeesters geen overbodige luxe is. Deze markt was 4 eigenlijk iets teveel van het goede. Maar anderzijds waren ze deze keer niet erg fanatiek. Iedereen had wel een reden om slecht of kort of in het geheel niet geslapen te hebben. Hopelijk hebben de standhouders er niet veel van gemerkt. 

Volgende markt: reguliere maandelijkse markt op zaterdag 5 juli en daarna de vakantiemarkt op 19 juli. (altijd tot 13 uur).

Hieronder een foto-impressie.

Al het gekochte moet nu nog ingeladen worden ....

 

Bij een standhouder troffen we dit aardige tafereeltje aan.

 

Het is vrijwel 1 uur. Het wordt al rustig op de markt. Toch worden er nog handel gedaan.

 

Er is ook een clown actief op de markt. Vlak voordat hij vertrekt nog even de laatste ballon-beestjes maken voor de kinderen.

 

Overzicht van de markt op een deel van de kleine parkeerplaats.

 

Terwijl de standhouders aan het opruimen zijn, vertrekken de laatste bezoekers van het sportveld.

 

Om bijna 12 uur op het laantje richting eetcafé De Dwaler.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 22-06-2003 20:45