april
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 3 april 2004

De eerste van 10 vlooienmarkten van het 16e seizoen is alweer achter de rug. 

Het bleef gedurende de markt zo goed als droog. De temperaturen lagen rond de 10 graden, maar af en toe kwam er toch wel een "bel" koude lucht langs. Tijdens het sluiten van de markt rond een uur of 1 kwam de zon zowaar nog door.

Er zijn 189 standhouders geweest. Voor april is dat normaal.

Het publiek kon voor het eerst parkeren op een terrein tegenover de vlooienmarkt. Hierdoor zijn de loop afstanden weer korter geworden en de markt daarmee zeer compact.

Er was weinig tijd voor het maken van foto's. Volgende keer beter (hopen wij).

Volgende markt: zaterdag 1 mei (tot 13 uur).
Bloemenmarkt op zaterdagochtend 8 mei bij Poiesz supermarkt in centrum van Bakkeveen.

Hieronder enkele foto's van de markt van 3 april 2004

De parkeeromstandigheden in de bebouwde kom van Bakkeveen waren al enkele jaren verre van ideaal. Met ingang van deze markt kon het veld tegenover de vlooienmarkt in gebruik worden genomen als parkeerplaats.

Grote voordeel: publiek hoeft slechts de straat over te steken en is op de vlooienmarkt.

Het veld is overigens alleen bij droge weersomstandigheden geschikt om te parkeren. Bij natte omstandigheden zal noodgedwongen weer langs de wegen geparkeerd moeten worden. De ingang van het parkeerterrein bleek veel te smal. Hier gaat de commissie binnen een week mee aan de slag. Ook zijn er meer parkeerwachters nodig: het veld was bij deze eerste markt al bijna vol; er zal compacter geparkeerd moeten worden.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 04-04-2004 21:41