augustus
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 7 augustus 2004

Tijdens de regenachtige markten van juni en begin juli hadden we er naar verlangd: eens een warme droge markt. Die omstandigheid diende zich zaterdag 7 augustus aan. Echter het was van het ene uiterste in het andere. Het was erg warm en op sommige plekjes (in de zon en in de luwte) zelfs heet. Maar wat wil je tijdens een hittegolf met daarin maar liefst 5 tropische dagen. Helaas was er zaterdag nog weinig wind, zodat de temperatuur voor het gevoel alleen maar hoger werd.

Om 1:30 uur 's nachts bleken al 10 standhouders aanwezig. Enkelen hadden waarschijnlijk niet door waar de zon zich zou bevinden gedurende de markt: ze hadden een plekje gekozen dat later in de ochtend in de volle zon zou komen te liggen. Om 5 uur was het pikkedonker op de marktterreinen. De elektriciteit was uitgevallen in de oostelijke delen van Bakkeveen. Uiteindelijk is de spanning om 5:45 uur weer beschikbaar (dus 2 uren zonder stroom). Dit euvel betekende dat 2 van de 9 marktvrijwilligers te laat waren. Een fantastisch goed excuus !

Er zijn in totaal 255 standhouders geweest. Het aantal bezoekers zal ongeveer even groot zijn geweest als dat van de vakantiemarkt van 24 juli (dit gemeten naar het aantal geparkeerde auto's). De handel zal over het algemeen wel te wensen hebben overgelaten: vrouwen bloot, handel dood.

Tegen half een gaan de eerste standhouders al naar huis, waarschijnlijk als gevolg van de hitte. Een enkeling zet door tot 3 uur.

Volgende markt: reguliere 1e zaterdag van de maand markt op zaterdag 4 september (wederom tot 13 uur)

Hieronder enkele foto's van de markt van 7 augustus 2004

Het parkeerterrein is de gehele ochtend goed bezet geweest. De politie heeft rond 10 uur tientallen parkeerboetes uitgedeeld aan automobilisten die het parkeerverbod langs de doorgaande weg aan hun laars lapten.

 

Uitzicht op de markt vanaf de terrassen van Dúndelle en De Dwaler.

 

Op het grasveld is het vaak drukker: nu was het daar te warm.

 

 

Het terras van De Dwaler was met een tent overdekt (bedoeld voor het live optreden van Tjeard later de zaterdagavond. De tent gaf schaduw en het waaide meestal redelijk door.

 

Een van onze parkeerwachten krijgt het bij de uitgang van het parkeerterrein op de asfaltstraat wel erg warm en heeft een reuzen parasol gekozen om de stralen van de zon te weren.

 

In het dorp zelf stonden auto's onder de bomen geparkeerd. Deze bezoekers hebben er een paar honderd meter lopen naar de markt voor over.

 

Een rij wachtenden bij de ritjes op een Belg en een pony van camping 't Kroese Beamke. Het parcours lag onder de bomen in de duinen. In de schaduw van de achterklep van de auto is het blijkbaar nog vol te houden.
De maximum temperatuur van de afgelopen 4 weken. De temperatuur van zaterdag 7 augustus is net niet meer in de grafiek vermeld, maar zal beslist niet onder de 32 graden hebben gelegen. Daarmee was zaterdag in Noord-Nederland al sprake van een hittegolf.
De minimum temperatuur van de nachten van 10 juli tot en met 7 augustus. De nacht van de vlooienmarkt was met 18 graden dus warm.

Daarnaast heeft het in Bakkeveen sinds maandag 26 juli niet meer geregend.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 09-08-2004 17:39