bloem
Home ] Up ]

 

Bloemenmarkt zaterdag 8 mei 2004

Voor het 4e achtereenvolgende jaar organiseerden de gezamenlijke sportverenigingen een bloemenmarkt op de zaterdag voor moederdag. De datum ligt dus vrijwel vast: het ene jaar komt de markt beter overeen met de ontwikkelingen van moedernatuur dan andere jaren. We hadden de indruk dat de meeste tuinen al klaar waren: de stekplantjes voor buiten gingen niet erg hard over de toonbank. De grotere planten werden prima verhandeld.

Er was wat minder publiek dan voorgaande jaren. Ook de supermarkt had het, dachten wij, minder druk dan een zaterdag eerder: toen waren de parkeerterreinen overvol; nu af en toe gewoon vol.

Leverancier van de bloemen was tuincentrum Wiebe Wesstra uit Haulerwijk. Ook vanaf deze plaats moeten we Wiebe Wesstra bedanken voor de services en goede afhandeling van de handel.

Poiesz-supermarkt Bakkeveen heeft door hun goede zorgen voor vrijwilligers en beschikbaar stellen van het plein naast de supermarkt gezorgd voor een goede locatie. Nog bedankt !!

Het weer.... dat viel echt mee. We hadden enkele kraampjes aan laten rukken voor het inpakken en afrekenen, omdat de weersverwachtingen al een paar dagen niet te best waren. Maar ze waren niet echt nodig. Na 10 uur werd het zelfs warm op het pleintje naast de supermarkt. (Volgend jaar weer kraampjes, want dan wordt het mooi weer).

Ondanks de iets mindere verkoop zijn we er volgend jaar natuurlijk weer (altijd maar meer is geen goede zaak). Dan tegelijkertijd met de vlooienmarkt op zaterdag 7 mei. In totaal zijn er dan ongeveer 20 vrijwilligers nodig, maar dat lossen de 3 verenigingen best op. En ....... de markt valt dan in het Hemelvaartsweekend. Alleen de weersomstandigheden kunnen op 7 mei 2005 nog roet in het eten gooien.

Volgende VLOOIENmarkt: zaterdag 5 juni (wederom tot 13 uur); wegens kermis geen vaste standplaatsen !

Hieronder enkele foto's van de bloemenmarkt van 8 mei 2004

 

Inpakken van alle moederdag geschenken (linksboven).

 

Deel van de markt van boven een kraampje gezien.

De markt begon om iets na 8 uur en om ruim 13:30 uur kwam de vrachtwagen van Wiebe Wesstra de restanten terughalen.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 09-05-2004 17:26