mei
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 1 mei 2004

Al 2 jaren achter elkaar is de meimarkt volkomen verregend. Dit jaar waren de weersverwachtingen ook al niet positief en als "bewijs" stortbuien in Zuid-Nederland op de vrijdagavond. Daarnaast viel de markt op de dag na koninginnedag: vele vrijmarkten in de omgeving. Zowel handelaren als kopers zouden wel eens moe kunnen zijn. Op de markt hoorden we al verhalen dat sommigen op koninginnedag 2 markten hadden "gedaan".

Maar werkelijk alles viel mee: het weer kon niet beter met temperaturen van ruim 20 graden, droog en overwegend zonnig. De standhouders kwamen wel wat later dan gewoonlijk, maar er kwamen er wel 190.

Het parkeerweiland was goed droog, zodat we daar geen problemen mee hadden. De extra uitrit bewees meteen goede diensten: het is druk geweest met bezoekers, terwijl files en parkeeroverlast grotendeels zijn voorkomen. Ondanks waarschuwingen en verbodsborden hebben automobilisten langs de doorgaande weg geparkeerd. De politie heeft enkele 10-tallen boetes uitgeschreven. Voor het boetebedrag hadden de betreffende automobilisten 5 jaar lang gedurende de markten gratis op het parkeerterrein kunnen parkeren.

Met 12 vrijwilligers konden we de drukte redelijk goed aan. De 8 parkeerwachten hadden om 5 uur in de ochtend nog weinig klandizie, maar rond 7 uur begon de stroom goed op gang te komen. De top lag tussen 9 en 11 uur. Het overgrote deel van de bezoekers was tevreden met de nieuwe parkeervoorzieningen. Ook was de afhandeling van het verkeer n.a.v. de probleempjes van de eerste markt sterk verbeterd.
Zowel bezoekers als standhouders waren deze keer wel wat later dan gewoonlijk (dankzij koninginnedag of eerst even naar de lucht gekeken of het droog zou blijven?).

Doordat het trainingsveld van de voetbal 1 week geleden was ingezaaid kon dat terrein niet worden benut voor de markt. De eerste nieuwe grassprietjes zijn ondertussen alweer boven...... . Er is dus noodgedwongen uitgeweken naar het voetpad richting centrum.

Volgende markt: zaterdag 5 juni (wederom tot 13 uur); wegens kermis geen vaste standplaatsen !
Bloemenmarkt op zaterdagochtend 8 mei bij Poiesz supermarkt in centrum van Bakkeveen.

Hieronder enkele foto's van de markt van 1 mei 2004

Noodgedwongen uitwijken naar het voetpad: richting centrum Bakkeveen (foto links) en ... richting Doolhofpark (foto rechts).

 

Het parkeerterrein was lekker droog: dus geen enkel probleem met parkeren. Links een deel van het terrein vanuit een woning van de Aylvalân; rechts met beide benen op de grond. (foto links Martijn vd Vaart).

 

Tegen 12 uur nog handel op het laantje achter het voetbaltrainingsveld.

 

Verkopers midden tussen de rododendrons.....

 

Hiernaast:
De "trekzakken"-groep van Bakkeveen treedt op op de rand van het terras van Dúndelle. Ze zoeken nog een naam voor het net opgerichte band. (1 voorwaarde: de naam "dún" mag eigenlijk niet in de naam voorkomen). Daarnaast waren er op nog 2 plaatsen artiesten bezig de sfeer d.m.v. accordeon muziek te verhogen.

Hieronder: het parkeerterrein bijna verlaten. Voor 1 automobilist geeft het wegrijden problemen: auto doet het niet. De ANWB-hulp krijgt de motor ook niet aan de praat. Blijft er geen alternatief: de autoambulance.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 02-05-2004 18:14