april
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 2 april 2005

Maar liefst 242 standhouders op de eerste markt van het 17e seizoen. Maar dat kon ook moeilijk anders met de prachtige weersomstandigheden. Tegen de middag in de zon was het lekker met temperaturen van rond de 16 graden.

De ochtend begon erg vroeg voor een aprilmarkt. Om 5 uur waren al ongeveer 50 standhouders aanwezig. De eerste bezoekers wilden even daarna al het parkeerweiland op, maar dat was toen nog gesloten. Het vroor zelfs een beetje. De handel begon ook al in het pikkedonker. Pas tegen 7 uur werd het licht en even later kwam de zon bossen de bomen uit. Toen begon het ook op te warmen.

De meeste standhouders kwamen tussen 6:30 en 7 uur binnen. Uiteindelijk heeft een 10-tal een plaatsje langs het voetpad richting dorp moeten staan.

Het overloop terrein t.b.v. parkeren werd ook in gebruik genomen. De parkeeroverlast in het dorp zelf lijkt redelijk beperkt te zijn geweest. Voor volgende maand hebben we nog een paar kleine aanpassingen in petto.

Volgende markt: zaterdag 7 mei (tot 13 uur).
Bloemenmarkt op zaterdagochtend 7 mei bij Poiesz supermarkt in centrum van Bakkeveen.

Hieronder enkele foto's van de markt van 2 april 2005

Deze foto is rond 5:30 uur gemaakt. In het pikkedonker werd al handel gedaan.
Vanaf de achterzijde  van het parkeerweiland. Rechts de bufferzone langs de woningen. Op de achtergrond de straat (Mjûmsterwei) en de markt. Blinkend in de zon het dak van Dúndelle.
Het trainingsveld: zand, maar hard dus geen enkel probleem voor handelaren en bezoekers. We hopen dat het gras spoedig doorkomt.
Het vaak drukke laantje naar Dúndelle met aan 2 zijden stands.
Bijna recht onder de uitkijktoren.
Vanaf de Belvedère: een deel van de markt tegen 12 uur.
Vlak voor Dúndelle: kijken, kiezen en kopen(?)
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 03-04-2005 14:33