augustus
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 6 augustus 2005

Voor de aanwezige standhouders een goede markt. Slechts 120 standhouders zijn geteld en met een kooplustig publiek werden goede zaken gedaan. Slechts een enkeling was niet helemaal tevreden over de omzet.

De organisatie was achteraf eigenlijk ook niet ontevreden. De weersverwachtingen waren bar en boos: harde wind, buien (mogelijk met onweer) en maximaal 16 graden. Gewoon herfst, aldus Piet Paulusma. Bij onderstaande foto's is te zien en te lezen hoe de markt daadwerkelijk is verlopen.

Volgende markt: de reguliere 1e zaterdag vd maand markt op 3 september  (tot 13 uur).
Hopelijk hebben de standhouders na deze goede markt nog voldoende goederen om te verkopen......

Hieronder enkele foto's van de markt van zaterdag 6 augustus 2005

Het gras van het  parkeerweiland is afgelopen weken kort gehouden door deze paarden (foto op de dinsdag voorafgaand de markt genomen).
En het parkeerweiland op zaterdagochtend om iets voor 7 uur. In tegenstelling tot de weers- verwachting is het nog droog en schijnt de zon zowaar. Op de foto niet al te goed zichtbaar, maar de bewolking neemt wel toe.
Kwart over 7: nog niet al te veel publiek, maar deze standhouders hebben over belangstelling niet te klagen. "We kwamen onze overtollige spullen verkopen", vertelden de standhouders ons, "maar het ging ver boven verwachting tot een uur of 9, toen was het aantrekkelijke deel van de handel blijkbaar verkocht". 
Twintig voor 8: Donkere luchten ten westen van Bakkeveen: het levert 2 regenbogen op en even later ook een stevige bui (van ruim een kwartier).
Daarna nog af en toe een bui; een stuk of 4 tot 10 uur. Tussen deze buien door felle opklaringen, waardoor er nauwelijks standhouders zijn vertrokken.

Na 10 uur weinig zon, maar ook geen noemenswaardige neerslag tot ver in de middag.

Het parkeerweiland loopt langzaam maar zeker toch (bijna) vol.

Tijdens de laatste echte bui om 10 voor 10. Op de markt waren heel veel paraplu's te zien: iedereen had op de regen gerekend. Ook beschikten bijna alle stand over voldoende plastic om de goederen tegen de regen te beschermen.
Ook tegen 10 uur: nog veel paraplu's.
Kwart voor 11: enkele opklaringen; alles droogt weer lekker op.

De verwachte harde wind komt niet: het waait vrijwel niet.

Om 11 uur wel donkere wolken, maar de buien trekken net ten westen en zuiden van Bakkeveen langs en de markt gaat lekker door; vele bezoekers komen en gaan.
En sommigen dachten dat het parkeerweiland al die auto's niet kon verdragen: hier de uitgang; geen centje pijn dus. En het gras heeft 4 weken tijd om weer te herstellen.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 06-08-2005 17:54