mei
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 7 mei 2005

De gehele vakantieweek wordt al regen voorspeld. Voor zaterdag zelfs 90%. Maar tot en met donderdag heeft het in Bakkeveen vrijwel niet geregend. Maar het kon niet lang meer goed gaan en dat deed het ook niet. Wel kwam de regen nog wat later dan verwacht.

Op de vrijdag hadden we nog het idee dat het 's nachts zou beginnen te regenen en dat de 9 vrijwilligers (4 marktmeesters en 5 parkeerwachten) uit zouden kunnen slapen. Toch hebben enkelen de wekker vroeg gezet en zijn om 5 uur in de duisternis aanwezig. Het blijkt nog droog te zijn. Als het lichter wordt, komt de zon zowaar nog een paar keer door. Veel standhouders waren op de hoogte van de weersverwachting en zijn thuis gebleven. Om 5 uur waren er ongeveer 15 aanwezig. Daarna "druppelde" het door tot ongeveer 8 uur. Toen moeten er ongeveer 125 zijn geweest. We weten het niet precies, want toen we het standgeld gingen innen bleek er een aantal gaten in de rijen te zijn gevallen. Tussen kwart voor en kwart over negen heeft het een tijdje geregend en dat was voor enkele standhouders de druppel die hun deed vertrekken. Gelukkig dat er geen wind stond, anders waren door de lage temperaturen van rond de 10 graden er nog meer standhouders vroegtijdig vertrokken.

Uiteindelijk zijn er 112 betalende standhouders geteld. Had minder gekund. Ook voor de blijvende standhouders, want tussen 9:30 en 11 uur was het nog lekker druk in relatie tot de weinige standhouders. Om 12 uur was de helft van de standhouders al naar huis. De laatste was om 14 uur nog aan het opruimen.

Volgende markt: zaterdag 4 juni (tot 13 uur).

Hieronder enkele foto's van de markt van 7 mei 2005

Verbaasd dat we 's ochtendsvroeg deze foto nog konden nemen.

Deze foto is van rond 7 uur; volgens de weersverwachting had het stevig moeten regenen.

Maar zoals op de foto is te zien: de zon schijnt zowaar !!

Na de buitjes (iets na 10 uur): nog redelijk veel publiek op het laantje achter het sportveld.
Ook rond 10 uur op het laantje naar Dúndelle: plastic er maar weer eens af.
Pad tussen Dúndelle de De Dwaler.

 

 

 

 

En hieronder de "beelden van boven".

Kwart over 7 in de ochtend van zaterdag 7 mei 2005: de buien en regen nog op redelijk grote afstand. En 's nachts zijn de buien "onder" Bakkeveen doorgetrokken.

Bakkeveen tussen de regenwolken.

Half 11: nog een half uurtje en dan zal het gaan regenen. Daarvoor alleen rond 9 uur een paar buitjes (waardoor een stuk of 15 standhouders zijn vertrokken).

En dan om 13 uur: continu regen tot ongeveer 15 uur. Om 13 uur waren vrijwel alle standhouders al vertrokken.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 24-07-2005 10:30