september
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 3 september 2005

Dit jaar is het voorafgaand aan elke markt steeds weer de vraag geweest "wat doet het weer". Deze septembermarkt is daarop een uitzondering: de weersverwachtingen zijn er al lange tijd zeker van: prachtig weer op deze zaterdag in een reeks van vele dagen. Alleen donderdagavond en vrijdagochtend voorafgaand een kleine inzinking.

Als rond iets voor 7 uur de eerste zonnestralen door de bomen komen, is een groot deel van de standhouders al aanwezig. Om 5 uur 's ochtends zal het aantal ongeveer 30 bedragen hebben en tot kwart voor 6 zijn daar enkele 10-tallen bijgekomen. Daarna kwam, nog steeds in het donker, de stroom goed op gang. Al voor 6 uur moest het grasveld tussen de verharde parkeerterreinen in, worden geopend. Het toewijzen van een goede staanplaats liep deze keer wat lastig: een chauffeur met een afgeladen caravan met handel achter z'n auto reed te dicht langs de zijkant van het terrein en gleed een klein greppeltje in. Ook moesten enkele bestelwagens worden gekeerd omdat de zijdeur net aan de "verkeerde" kant zat. Meestal zijn dergelijke ongemakken niet erg. Maar deze keer kwam de stroom standhouders wel erg dicht op elkaar binnen, zodat er een lange rij auto's stond op de Mjûmsterwei tot aan de vaart in het centrum. Om kwart voor 7 was de file op z'n langst en rond kwart over 7 was de file opgelost. Daarna druppelde het nog wat door met standhouders tot na 8 uur. Uiteindelijk zijn er ongeveer 340 geweest.

Om iets na 8 uur betrok de lucht ineens en leek het te gaan regenen: een mist trok over Bakkeveen. Gelukkig stond er wat wind en na ongeveer een half uur kwam de zon er weer door en liepen de temperaturen op (de kou van het voorgade half uur was daarmee weer snel vergeten). Tegen het eind van de markt zal het zo'n 20 graden geweest zijn, maar mensen in de luwte en uit de schaduw op de asfaltterreinen zullen hogere temperaturen hebben ervaren. 

Al met al prachtig weer voor de markt en vandaar, na de herfstmarkt van augustus, een goede compensatie.

Elke markt is het opvallend hoeveel nieuwe standhouders zich aandienen: allemaal "zolderopruimingen". Deze mensen verkopen over het algemeen zeer goed; de "vaste" handelaren zijn wellicht te voorspelbaar in hun handel en slagen er dan minder goed in een goede omzet te halen. Pas tegen 13 uur begon men aan inpakken te denken. Tegen 14:30 uur waren vrijwel alle standhouders vertrokken (en om half 4 had de allerlaatste z'n boeltje weer bij elkaar).

Volgende markt: de reguliere 1e zaterdag vd maand markt op 1 oktober  (tot 13 uur).

Hieronder enkele foto's van de markt van zaterdag 3 september 2005

Er was weinig tijd om foto's te maken, maar hieronder toch een paar tegen het einde van de markt.
 
Onze "vaste" accordeonist was voor het eerst dit seizoen ook weer aanwezig. Elders op de markt  konden kinderen op een pony rondjes rijden.
Diepblauwe luchten. De vorige keer was heel lang geleden....
Na afloop van de markt (foto van 13:21 uur) hebben 2 groepjes bezoekers geen haast om te vertrekken. Op het parkeerweiland blijven ze nog even lekker zitten in de zon.
Bij het sluiten van de markt even een deskundige erbij voordat de maaier in de kofferbak van de auto wordt geladen.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 04-09-2005 13:42