augustus
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 5 augustus 2006

Het was wel even spannend: de gehele week (na de lange hittegolf) regen. De depressie zou naar  het zuidoosten wegtrekken, maar snel genoeg? De weersverwachtingen waren voor de zaterdag in onze omgeving gematigd positief, maar de vrijdag was al tegengevallen met meer neerslag dan aanvankelijk verwacht. Uiteindelijk blijkt het zaterdagochtend allemaal mee te vallen: de gehele dag droog en daarmee de 6e achtereenvolgende droge vlooienmarkt (een unicum !).

Helemaal droog was het overigens niet: op het terrein stonden her en der nog een paar plasjes water van de regen van de vorige dag en het gras was natuurlijk ook nog nat. Het drogen ging langzaam door de hoge luchtvochtigheid van over de 90%. Pas laat in de ochtend werd het gras droog. De temperatuur liep op van 16 graden in de zeer vroege ochtend tot ongeveer 23 graden rond het einde van de markt.

Standhouders waren redelijk vroeg. Rond 6:15 uur (bij zonsopgang) waren vrijwel alle verharde plaatsen bezet en werd begonnen met het volbouwen van het grasveld. Uiteindelijk raakt ook dat vol en komen we met de stands langs het voetpad tot halverwege het centrum van het dorp. Uiteindelijk tellen we later op de ochtend 249 stands.

Ook het publiek is al vroeg op de been. Tegen 8:30 uur is ons grootste parkeerweiland al vol en gaan we over naar terrein 2. Dit is ook bijna vol geweest (op een auto of 30 a 40 na); gelukkig waren er ditmaal 5 parkeerwachten ingeroosterd anders zou het parkeren niet zo goed zijn verlopen.
Duidelijk een record aan parkeerders (en wel een magische grens overschreden). Dan zijn de parkeerders op anders plaatsen in Bakkeveen nog niet eens meegeteld. Een aantal foutparkeerders heeft een bon van de politie gekregen (een stuk of 10). Daarnaast grote groepen wandelaars van dichtbij gelegen campings.

Volgens de parkeerwachten moet er goed verkocht zijn, gezien de bagage bij terugkeer naar de auto. Dit was ook de reactie van enkele handelaren die we naderhand hebben gesproken.

Dan blijven nog de stoelen: na afloop van de markt stonden er nog 4 houten stoelen langs de straat. Van de eigenaar weten we helaas het autokenteken niet, maar wel dat deze persoon voor de eerste maal standhouder op de markt was. Niemand bleek belangstelling voor de stoelen te hebben, zodat we er als organisatie zelf een plekje voor moesten zoeken. Voor het overige zijn alle resterende goederen door de standhouders weer mee naar huis genomen.

Volgende markt: zaterdag 2 september

Hieronder enkele foto's van de markt van 5 augustus 2006

 
Een stukje nostalgie op de markt; de inktpotten zijn blijkbaar verwijderd.
 
Links parkeerweiland en rechts de kop van de markt.

Blijkbaar even een korte opstopping nabij de inrit van het weiland.

 
Op het grasveld.
Onze accordeonist was ook weer aanwezig.
 
Het innen van standgeld is niet altijd zonder risico's. Als je goed kijkt zie je dat deze standhouder onze collega marktmeester te lijf wil gaan met een hooivork. Veel lachende gezichten op de achtergrond.
 
Achterste parkeerweiland rond 11 uur.
Voorste parkeerweiland rond 12 uur. Nog weinig lege plekken en er komen nog steeds bezoekers binnen.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 05-08-2006 21:48