oktober
Home ] Up ]

 

Vlooienmarkt van zaterdag 7 oktober 2006

Vorig jaar oktober had de vlooienmarkt te kampen met slecht weer: ditmaal zou ons hetzelfde lot treffen. De weersverwachtingen van de voorafgaande vrijdag en ook zaterdag tot in de middag waren ronduit slecht: harde wind, buien en ook perioden met regen. Vrijdag gebeurde dat ook werkelijk tot diep in de nacht. Dus plannen om naar een openlucht vlooienmarkt te gaan waren op de vingers van 1 hand te tellen.

's Ochtends rond 5 uur blijkt er een 4-tal standhouders aanwezig te zijn (volgens de overlevering). Als tegen 6 uur de eerste marktmeesters langzamerhand verschijnen (ze konden eens uitslapen) zijn er 15 standhouders. Rond 7 uur komen een paar kleine buitjes over. Daarna droog tot ongeveer 10:30 uur; er komen dan enkele felle (korte) buien over en de wind trekt daarna aan. Dan is het ook gebeurd met de markt.

Bezoekers hebben kunnen parkeren op het marktterrein zelf naast de standhouders. Er was op de drukste momenten net voldoende plaats voor de auto's van de bezoekers.

Uiteindelijk zijn er 42 standhouders geteld. Over het algemeen waren ze niet ontevreden: de bezoekers die kwamen, wilden toch wel wat mee naar huis. Door het gering aantal standhouders raakte iedereen eigenlijk wel een deel van zijn of haar handel kwijt.

Achteraf gezien viel het weer deze zaterdagochtend nog geweldig mee. De plannen van standhouders en bezoekers zijn al op vrijdag of nog eerder gemaakt, dus die komen dan niet meer.

Nog 1 markt te gaan: 4 november. Daarna weer de eerste zaterdag van april 2007 (dat is 7 april).

Volgende markt: zaterdag 4 november als laatste

Hieronder enkele foto's van de markt van 7 oktober 2006

Kwart voor 8: het is licht en er druppelen standhouders binnen. Hier wordt meteen al handel gedaan, terwijl er nog nauwelijks is uitgepakt.
Rond 9:30 uur op het laantje naar Dundelle: niet helemaal vol met standhouders, maar wel publiek.
De dubbele rij standhouders op het kleine parkeerterrein tegen 10 uur. Langs de noordelijke hemel trekken steeds donkere luchten, maar het blijft nog steeds (zo goed als) droog.
 
De inrit van het tweede parkeerterrein tegen 10 uur. De zon komt af en toe door en dan heerst er een lekkere temperatuur.
Parkeren op het deel van het terrein dat deze keer niet als markt wordt gebruikt. Het parkeerweiland had deels wel gebruikt kunnen worden. Omdat de verwachting van het aantal bezoekers gering was, is het parkeerweiland niet open gegaan.
Standhouders aan de achterzijde van het voormalige grasveld (sinds kort geen gras).
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 08-10-2006 13:52