TRAProute
Home ] Up ]

 

TRAProute_2

Opening TRAProute

Vrijdagmiddag 27 september 2002 is Bakkeveen een nieuwe wandel- en fietsroute rijker. De route voor de fietsers is 27 km lang en voor de wandelaars 22 km. De wandelroute heeft de vorm van een 8, waardoor deze ook in 2x is te lopen. De beschrijving van de routes met bijbehorende informatie is in een ruim 50 bladzijden tellend boekje te vindenHet boekje heeft als subtitel meegekregen: ”Wandelen en fietsen langs prehistorische graven, holle wegen, landweren en schansen op het snijpunt van drie provincies.” Het boekje is o.a. verkrijgbaar bij V.V.V.-Bakkeveen en Slotplaats.(later meer).

De meeste foto's zijn van Willem Dolstra.

 

De uitreiking van de eerste "TRAProute" boekjes. Links ontvangt wethouder Henk Hoen een exemplaar van Henriette van der Linden van het ROB. Rechts bladert gedeputeerde Bertus Mulder in de TRAProute en krijgt de manager van Staatbosbeheer Noord een Friestalig exemplaar overhandigd. 

De uitreiking vond plaats in de Slotplaats.

Op de linker foto amateur historicus Jaap de Zee, directeur Fryske Gea Ultsje Hosper en gedeputeerde Bertus Mulder bij het bord van de Landweer.

De foto rechts is vanuit de touringcar genomen als men op weg is naar het volgende punt in de TRAProute. Door het raam is een deel van de Landweer te zien.

Op de onderste foto (rechts) een deel van een vroegere holle weg, nu loopt de TRAProute er langs.

klik hier voor vervolg
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 13-10-2002 21:43