blauw_1
Home ] Up ]

 

Blauwe Route (1) 

 
Er zijn 2 blauwe routes aan de oostkant van Bakkeveen. De hier beschreven route begint in Allardsoog, vlakbij cafť restaurant de Drie ProvinciŽn. Deze route bestaat sinds oktober 2000. Onderweg kom je over de in vroeger tijden gebruikte paden en wegen. Dit zijn de uitgesleten dalen door het gebied.
Door met de cursor op de foto's te gaan staan, verschijnt er een korte toelichting.

Je hoeft natuurlijk niet persee bij het officiŽle beginpunt te starten. Ook is er een ingang aan het "einde" van de MjŻmsterwei (vanaf Bakkeveen-centrum gezien).
Iets minder dan de helft van de blauwe route loopt synchroon met de bruine route.

De foto's zijn van zaterdag 21 oktober 2000. Duidelijk is de herfst sfeer al te onderkennen.
Er is nog een tweede pagina met foto's van deze route.

 
Startpunt van de blauwe route. Op de plattegrond is deze route nog niet aangegeven (oktober 2000). Lopend vanaf Allardsoog zie je terugkijkend dit beeld: het pad loopt door een brede geul.
Weer iets verder dan voorgaande foto. Je loopt midden door ongerepte natuur. Wel even opletten waar je loopt: het pad is niet erg vlak. Het vennetje waar in de zomer de dieren zich verzamelen om te drinken. Nu in de herfst begint alles wat donkerder te worden.
Net de bruine route overgestoken. We kiken nu richting Bakkeveen. Opnieuw lopen we door de oude paden. Onderweg lopen we langs dit "plaggenhutje". Tot in de 20e eeuw hebben mensen in deze omgeving nog in dergelijke onderkomens geleefd.
Het interieur van de plaggenhut: aan weerskanten een "bank" Op deze plek komt de blauwe route samen met de bruine route (en vlakbij de groene route "lange leane").
klik hier voor vervolg
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 23-07-2002 13:36